'Dune' maakt eerste klapper in wereldwijde bioscopen

De scifi-film verzamelt al de nodige miljoenen.

Bram de Groot 18 September 2021 22:30 in Algemeen
Waar Dune de komende weken nog niet te zien is in onder meer Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en China draait de film al wel in ons kikkerlandje. En zo ook in 23 andere landen, waaronder Rusland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en België.

De verwachting is dat de film van Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Enemy) tot en met dit weekend een fraaie 35 tot 40 miljoen dollar omzet zal noteren. In de eerste twee dagen (woensdag en donderdag) stond de film op een nette 8,4 miljoen dollar.

In Rusland werd er op de premièredag maar liefst 1,4 miljoen dollar opgehaald. Een record in 2021. Ook in Frankrijk trapte de scifi-film prima af met 1,55 miljoen dollar op woensdag.

Box office bepalend voor Dune: Part Two
De box office in met name de States en de impact van de release op HBO Max gaan ervoor zorgen of we ook het tweede deel krijgen te zien. De film kostte circa $165 miljoen om te maken en dan zijn er uiteraard de marketing en -distributiekosten van vele miljoenen.

Hoe het financiële plaatje er exact uit komt te zien, blijft voorlopig giswerk. In de States verschijnt Dune op 21 oktober, zowel in de bioscoop als op HBO Max, en de Chinese datum is nog niet bekend.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Kom net uit de bioscoop. De film is uitstekend en een aanrader.

tk1989

Avatar

gezien hoe het verhaal in de film zich ontvouwt zou het
A: eeuwig zonde zijn als deel 2 er niet komt
B: me verbazen als het productiebudget voor deel 2 niet hoger moet liggen als deel 1

Ben dan ook benieuwd of WB het aandurft of dat ze bijvoorbeeld naast Legendary er nog een producent bij halen om de financien rond te krijgen.

Hoe dan ook een zeer mooie opening. "Mijn" screening was gelukkig ook uitverkocht dus laten we hopen dat de film nog een aardige tijd volle zalen zal trekken.

Master Of Films

Avatar

Please, please laat het geen flop worden. Please laat
Denis Villeneuve een Part 2 maken.
Het zou zo zonde zijn als er alleen maar ruk films hoge hits gaan worden en 10.000 vervolgen krijgen, maar ⊃∪∩⪽ heeft het voor het nakijken.

Han Trio

Avatar

Geweldige film, zonder pauze 2 uur 40 minuten. Maar het vloog om, waanzinnig. Herkenbare stijl (Blade runner), wellicht wat traag. maar daardoor veel aandacht voor de details en die zijn absoluut perfect. Zo aangenaam weer eens een film te kunnen zien zonder een ADHD tempo. Ik hoop zo dat dit een grotere franchise wordt.

GreenHornet

Avatar

Met 399 moeten ze blij zijn.

ManWithHarmonica

Avatar

Kijk kijk, wat een roerend enthousiasme. Mooi zo. Er is dan toch hoop voor de cinema in (post-) coronatijden.

kokosnoot

Avatar

Wil Dune nog deze week zien ^^

gbfan

Avatar

part2 komt hoe dan ook las ik ergens.winst of flop.

GreenHornet

Avatar

Deel 2 is misschien tijdens post Corona.
Die kan de opbrengst verhogen en zo het verlies van 1 compenseren. Ze gokken gewoon op het vervolg.

Dwarreldoerak

Avatar

Top film hij was goed op naar deel 2

ThEnd

Avatar

Nog 8 minuutjes en reclame/trailers wachten. IMAX!!!

Joeri67

Avatar

Zonder deel 2 kan deze zo de prullenbak in. De film gaat helemaal nergens over.

De keys scènes van het boek en 1984 versie zijn afgeraffeld en verder gaat deze film vooral over Jessica ipv over Paul.
Het heeft een hoog “en toen” gehalte met een saaie tent scène die de film onnodig lang maakt. Zendaya staat te groot op de poster in relatie tot haar rol. ~~
Het boek zit vol intriges waarvan geen enkele in de film wordt uitgelicht. Dr Yuen bv… Paul heeft een dokter… ja en? Is die gevaarlijk? Who knows, who cares…

En toen moesten ze naar dune, en toen vond de boze man dat niet leuk, en toen was er een gevecht en toen gingen … en toen … en toen… en toen…

Master Of Films

Avatar

^
Right...alsof de 1984 zo in ene een meesterwerk is veranderd.
Kies dan voor de 2000 mini series. Smiley face Het is allang bekend dat ⊃∪∩⪽ part 1 (zo wordt de film in feite genoemd) alleen om de eerste helft van het eerste boek gaat.

Steve-O

Avatar

Wat een fantastische film. Villeneuve heeft zichzelf overtroffen. Gaaf om te horen dat het al behoorlijk wat geld in het laatje aan het brengen is! Kan niet wachten op Part II.

ThEnd

Avatar

Zwaar genoten, “This is just the beginning.” Kom maar op met Part Two. In de credits bedankt Villeneuve Brian K. Vaughan, één van mijn favoriete comic schrijvers (Y: The Last Man, Ex Machina, Saga, Paper Girls, Runaways). Benieuwd waarom dat was.

Danos1

Avatar

Film is opzich wel goed maar als er geen deel 2 dan wel 3 komt dan kan je hem overslaan.

David Mills

Avatar

Man man man, wat heb ik genoten vandaag. Ga zeker nog een keertje kijken in de bios!!

donniebrasco

Avatar

Langdradige en saaie film ...

Robin80

Avatar

Geen fan van Villeneuve, maar ik werd steeds dieper in deze intrigerende film gezogen. Visueel prachtig en de score van Hans Zimmer is een verbluffend MEESTERWERK! Zelden zulke fantastische filmmuziek gehoord. De Dolby Cinema zaal trilde met stoel en al! Één keer eerder meegemaakt in mijn leven. En dat was bij de film Interstellar. En wie verzorgde ook alweer die filmmuziek? Precies die meesterlijke Hans! Op John Williams na, de beste film componist allertijden. Kan niet wachten op deel 2!

kokosnoot

Avatar

a.s donderdag ga ik hem zien Smiley face

NieuwsFilm

meest populair