'Dune' maakt eerste klapper in wereldwijde bioscopen

'Dune' maakt eerste klapper in wereldwijde bioscopen

De scifi-film verzamelt al de nodige miljoenen.

Waar Dune de komende weken nog niet te zien is in onder meer Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en China draait de film al wel in ons kikkerlandje. En zo ook in 23 andere landen, waaronder Rusland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en België.

De verwachting is dat de film van Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Enemy) tot en met dit weekend een fraaie 35 tot 40 miljoen dollar omzet zal noteren. In de eerste twee dagen (woensdag en donderdag) stond de film op een nette 8,4 miljoen dollar.

In Rusland werd er op de premièredag maar liefst 1,4 miljoen dollar opgehaald. Een record in 2021. Ook in Frankrijk trapte de scifi-film prima af met 1,55 miljoen dollar op woensdag.

Box office bepalend voor Dune: Part Two
De box office in met name de States en de impact van de release op HBO Max gaan ervoor zorgen of we ook het tweede deel krijgen te zien. De film kostte circa $165 miljoen om te maken en dan zijn er uiteraard de marketing en -distributiekosten van vele miljoenen.

Hoe het financiële plaatje er exact uit komt te zien, blijft voorlopig giswerk. In de States verschijnt Dune op 21 oktober, zowel in de bioscoop als op HBO Max, en de Chinese datum is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair