Tom Cruise verliest zijn 'ruimterace' van de Russen

Tom Cruise verliest zijn 'ruimterace' van de Russen

De acteur is niet de eerste die een feature film in het ISS draait

Tom Cruise verliest de race om de eerste te zijn die een film daadwerkelijk in de ruimte opneemt. In Rusland is nu officieel aangekondigd dat over minder dan een maand al een film in de ruimte opgenomen wordt.

We kennen Cruise natuurlijk van de Mission: Impossible-franchise waarin hij allerlei halsbrekende toeren uithaalt. Hij wilde als eerste acteur ooit daadwerkelijk de ruimte in gaan voor een nieuwe film. In oktober vliegt Cruise volgens de geruchten samen met regisseur Doug Liman in een SpaceX-raket naar het ISS.

De Russen zijn eerder
Maar alsof er weer een ouderwetse space race gaande is, kondigden de Russen aan dat zij ook zo'n film gingen maken. En nu blijkt dat ze sneller waren dan Cruise. We hoorden sowieso al niets officieels meer over de plannen van Cruise in de ruimte in oktober.

De Russische film The Challenge van regisseur Klim Shipenko vliegt op 5 oktober al de ruimte in om daar opnames te maken. De crew bereidde zich al een jaar voor in het Yuri Gagarin Center om als kosmonaut opgeleid te worden en heeft recent toestemming gekregen voor de vlucht. De film wordt gedurende 12 dagen in de ruimte opgenomen.

Eerder zou Universal Pictures 200 miljoen dollar neertellen voor Cruise om de ruimte in te gaan en de film te maken. Nu is niet helemaal duidelijk meer of en wanneer dat het geval zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair