'Star Wars'-editor moest huilen van hoe slecht 'The Phantom Menace' was

'Star Wars'-editor moest huilen van hoe slecht 'The Phantom Menace' was

En dat deed ze in de auto... op een parkeerplaats...

De originele editor van Star Wars en ex-vrouw van George Lucas, Marcia Lucas, is lekker bezig. Had ze eerder nog commentaar op de meest recente vervolgtrilogie, vandaag moet ook voorloper The Phantom Menace (1999) eraan geloven.

George regisseerde de prequel op het drieluik dat hij in 1977 zelf begonnen was met A New Hope. Hoewel het een enorm succes was, meer dan $1 miljard dollar aan de box-office, waren de kritieken niet mals.

Nu onthuld Marcia in het boek Howard Kazanjian: A Producer's Life dat ze na het zien van The Phantom Menace in huilen uitbarstte en niet op een goede manier. Ze vond het superslecht en had vooral moeite met de castingkeuzes, het verhaal en de overdaad aan CG-eyecandy.

Haar eerste reactie na afloop: "George is in zijn hart en ziel een goede kerel en een getalenteerde filmmaker. Ik wou dat hij andere soorten films was blijven regisseren. Na een preview van Episode I, herinner ik mij dat ik naar de parkeerplaats ging, in mijn auto ging zitten, begon te huilen... en bleef huilen".

Maar er is meer
Een andere bron van ergernis voor Marcia was de dynamiek tussen Anakin (Jake Lloyd) en Padme Amidala (Natalie Portman). Ze vond het verhaal 'raar' dat een jochie van 10 verliefd werd op een prinses die eruit zag als een volwassen vrouw van in de 20.

NieuwsFilm

meest populair