'Star Wars'-editor moest huilen van hoe slecht 'The Phantom Menace' was

En dat deed ze in de auto... op een parkeerplaats...

Arjen Rooseboom 23 september 2021 17:12 in Algemeen
De originele editor van Star Wars en ex-vrouw van George Lucas, Marcia Lucas, is lekker bezig. Had ze eerder nog commentaar op de meest recente vervolgtrilogie, vandaag moet ook voorloper The Phantom Menace (1999) eraan geloven.

George regisseerde de prequel op het drieluik dat hij in 1977 zelf begonnen was met A New Hope. Hoewel het een enorm succes was, meer dan $1 miljard dollar aan de box-office, waren de kritieken niet mals.

Nu onthuld Marcia in het boek Howard Kazanjian: A Producer's Life dat ze na het zien van The Phantom Menace in huilen uitbarstte en niet op een goede manier. Ze vond het superslecht en had vooral moeite met de castingkeuzes, het verhaal en de overdaad aan CG-eyecandy.

Haar eerste reactie na afloop: "George is in zijn hart en ziel een goede kerel en een getalenteerde filmmaker. Ik wou dat hij andere soorten films was blijven regisseren. Na een preview van Episode I, herinner ik mij dat ik naar de parkeerplaats ging, in mijn auto ging zitten, begon te huilen... en bleef huilen".

Maar er is meer
Een andere bron van ergernis voor Marcia was de dynamiek tussen Anakin (Jake Lloyd) en Padme Amidala (Natalie Portman). Ze vond het verhaal 'raar' dat een jochie van 10 verliefd werd op een prinses die eruit zag als een volwassen vrouw van in de 20.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Ach The Phantom Menace is nog altijd beter dan die ep 7,8 en 9 Disney crap.

Chris23

Avatar

Het is idd triest hoe erg tpm de mark miste, zeker na al die jaren van anticipation er voor. (d`r zit zat vakwerk in, maar zelfs de beste crew op het beste schip kan niet voorkomen dat een dronken kapitein, die geen nee duld, het schip tegen de klippen laat varen)
Maar juist het feit dat de prequels slecht waren en bij iedereen bekend was waarom maakt het extra misdadig dat disney ipv er van geleerd heeft willens en wetens van de sequels niet meer dan een smerige cynische snelle cashgrab hebben gemaakt. (alleen al dat ze miljoenen mensen tussen de films door jaren lang hebben laten speculeren over wat alles wel niet betekend en wat er in de volgende delen zou gaan gebeuren (vaak hele interesante theorien die veel doordachter waren dan waar disney mee op de proppen kwam uiteindelijk zowiezo) terwijl ze er zelf totaal geen idee (of verstand) hadden van wat het zou gaan worden of waar ze mee bezig waren.)
Ik vond het al zo vreemd toen disney sw had gekocht dat ze gelijk delen 7,8 en 9 aankonigden die gelijk zowat uit zouden komen ook. (ipv eerst even rustig aanvoelen wat wel en niet werkt met een spin-off, serie of game eerst.)
Zoveel jaar na de ramzalige prequels en Mr. Plinkett`s reviews (heeft disney die uberhaubt wel gezien? ik denk het niet; ik denk dat ze alleen gehoord hadden dat sw fans de prequels niet leuk schijnen te vinden en dat je alles wat er in voor kwam (dus ook dingen die wel werkten zoals coruscant en Plagueis the Wise enz,) moet verzwijgen in de nieuwe films...ik denk zelfs dat ze zich totaal niet bewust waren van de enorme fanbase op het internet en de talloze youtube kanalen met analyse video`s enz. omdat ze geen binding hebben met "de echte wereld" vanuit hun hollywood kastelen) zou je toch denken dat als je vervolgen op de OT gaat maken na dat je hebt geleerd van wat er fout ging met de prequels , je eerst jaaaaren gaat na denken over hoe je dat gaat aanpakken qua verhaal en welke mensen je gaat inhuren om het zo goed mogelijk te laten verlopen en te zorgen dat alles op zijn minst waterdicht in me kaar steekt allemaal. Helemaal aangezien je publiek voor een groot deel zelf "expert" is en later de films vele malen gaan herbekijken en tot op het bot gaan analyseren. Alleen world building (een van de aspecten die de prequels wel goed deden) zou je al jaren over kunnen na denken als je overal rekening mee wil houden.
Je zou zeggen dat dit iets is waar je maar 1 kans op krijgt en wat je absoluut niet wil upfucken. (zeker omdat de originele cast, crew en composer bereid waren om er aan mee te werken zou je dit met fluwelen handschoentjes moeten behandelen)
Behalve een soort verantwoordelijkheid die je zou kunnen vergelijken met de verantwoordelijkheid die een museum heeft voor een beroemd kunstwerk zouden 7, 8 en 9 de basis moeten worden van je SW emperium, waarvanuit je alle andere boeken, spin offs, games (waar blijven de moterfokking games trouwens?) , series, toys, pretparken enz enz moeten komen waar je tot in de eeuwigheid er na van zou gaan binnen blijven lopen.
Maargoed, dacht ik toen; misschien hebben ze al jaren voor ze SW kochten mensen er al over laten na denken....niet dus.

Kheb t al n x gezegd, maar de beste vergelijking die ik kan maken is : Bob,, Kathleen, JJ en Rian, die alleen rij ervaring hadden met Mario Cart hebben de sleutels van de mooiste Bentley ter wereld gekregen en gelogen dat ze een rijbewijs hadden en belooft zuinig op die auto te zijn en daarna gelijk de Bentley linea recta het ravijn in gereden terwijl langs de kant miljioenen toeschouwers die wel een rijbewijs hebben stonden te schreeuwen dat ze naar links of rechts hadden moeten sturen of op de rem had moeten trappen.

Het ergste van dat alles is nog wel dat hun missie ondanks dat allemaal gewoon geslaagd is; rijk worden.
Terwijl nerds als ik 2 jaar na de ramp nog steeds gefrustreerd aan het ranten zijn, zijn ze de sequels al lang en breed vergeten en liggen ze heerlijk margarita`s te sippen op een door een slaaf opgeblazen luchtbedje in een van de zwembaden in een van hun villa`s terwijl ze een beledigend grapje over starwarsfans tegen een van de fotomodellen die op visite zijn maken en er kostelijk om moeten lachen.

dit ben ik btw Smiley face

chefry1983

Avatar

Star Wars is afgezakt naar een slechte franchise zonder inhoud. De originele films blijven goed. De latere films zijn vermakelijk behalve deel 3 (die was veel beter van kwaliteit)

Master Of Films

Avatar

Gigan72 "Ach The Phantom Menace is nog altijd beter dan die ep 7,8 en 9 Disney crap."
Ik geef toe. De Podrace van TPM is nog steeds leuk om te zien. Ik kan dus iets positiefs/leuks uit TPM halen. Dat kan ik niet zeggen van Episode IX, de meest waardeloze Star Wars ooit. En idd chefry1983 heeft gelijk. Het is afgezakt naar een slechte franchise zonder inhoud. Smiley face

Bedankt Disney en Lucasfilm. Stelletje non creatieve sukkels.

Chris23

Avatar

^en de openingsscene met die enorme space battle in III is ook wel okje eyecandy (kvin die scene met de falcon die door de stardestroyer graveyard vliegt met tie`s er achter aan ook wel ok om te kijken uit tfa (maar dat was t wel zo`n beetje).)

Bigds9fan

Avatar

Tja. De originele trilogie is ook niet perfect maar goed het waren ook andere tijden.

Alle films sindsdien zijn steeds minder geworden.

Chris23

Avatar

"Ze vond het verhaal 'raar' dat een jochie van 10 verliefd werd op een prinses die eruit zag als een volwassen vrouw van in de 20." zeker nooit babysitters gehad voeger Smiley face

cthulhu440

Avatar

de helft van de disney star wars haters hier zie ik vaak goeie commentaar geven op mandalorian posts... dit laat nog maals zien dat heel de star wars fan base een bende hypocrieten zijn

Master Of Films

Avatar

@cthulhu440 verklaar eens nader over hypocriet!

The Mandalorian geeft meer het echte Star Wars OT gevoel, en valt onder Jon Favreau/Dave Filoni. Kathleen Kennedy is alleen in naam betrokken. Kathleen Kennedy, de president van Lucasfilm,
was wel de baas over 7, 8 en 9.

Oh enne The Mandalorian is een TV streaming serie, GEEN SAGA FILM!!!!! Ken het verschil voordat je gaat oordelen.

Chris23

Avatar

Dus...de HELFT van de DISNEY starwas haters hier geven goeie commentaar op mandalorian posts.
En dat laat zien dat HEEL de star wars fan base een bende hypocrieten zijn...duidelijk.

Over mandelorian (en Rebels) gesproken; die is zeker niet perfect en heeft zelfs een probleem die de hele serie eigenlijk verziekt:

(vanaf 09:25)


Dat gezegd hebbende; Ondanks dat stormtrooper probleem (waarvan ik met smart hoop dat ze dat in de nieuwe seizoenen en andere series anders gaan doen) en dat de mandelorian best veel plotgaten heeft en ook dingen doet die ik subjectief nie zo tof vind enz., zitten er verder wel veel toffe scenes, muziek, personages en details in, waaraan je kan zien dat er wat aandacht aan besteed is, waardoor men een stuk vergevelijker is vermoed ik.
En, er zit ook iets in wat totaal niet in de sequels zit: respect. (of in ieder geval op zn minst een poging om het niet al te overduidelijk op een cynische cashgrab te laten lijken).

chefry1983

Avatar

Als men nou niet portman had gecast als amidala maar een jongere dame, dan was het iets geloofwaardiger geweest met de liefde. En dan portman wel casten voor deel 2 en 3.

Nu was natuurlijk ook hét liefdesverhaal wel erg slecht en ook de overstap naar the dark side was niet best

Artificialis

Avatar

Wat is er mis met je als je moet huilen omdat de inhoud van een film van je man jou niet voldoende aanspreekt? Heeft deze uitgedroogde kreeft geen ergere dingen in haar leven meegemaakt?

Goku32

Avatar

Ik vind het einde van de film geweldig, met maul, is 1 van de badass evil charachters in heel star wars. Maar over de rest snap ik wel, dat ze moet huilen

Spider-fan

Avatar

Vreemd. Ze won een Oscar voor de editing van A New Hope, maar na Return of the Jedi heeft ze geen film meer ge-edit...

Portman is te oud gecast, Amidala is veertien in het verhaal, Portman was toen ongeveer achttien. Anakin is vijf jaar jonger dan Amidala, dus een redelijk verschil, maar kan op zich wel voor een relatie.

NieuwsFilm

meest populair