Netflix lanceert volledig gratis abonnement

Weliswaar bij wijze van experiment, maar mogelijk wordt deze nieuwe abonnementsvorm verder uitgerold.

Jeffrey Kouters 22 september 2021 22:30 in Netflix
Netflix heeft een volledig gratis abonnementsvorm gelanceerd. Hoewel deze optie vooralsnog alleen bij wijze van experiment wordt aangeboden in Kenia, wordt deze later mogelijk ook in andere landen uitgerold. Wel kent zo'n gratis abonnement natuurlijk een aantal beperkingen.

Inwoners van Kenia kunnen vanaf nu Netflix gratis uitproberen op hun Android-telefoon. De streamingdienst hoopt met deze aanpak nieuwe klanten te overtuigen om een betaald abonnement aan te schaffen.

Om gebruik te kunnen maken van dit onbetaalde abonnement, hoeven gebruikers geen betaalgegevens achter te laten. Deze gratis versie bevat ook geen advertenties.

"Dit is een geweldige manier om onze streamingdienst te ervaren als je, net zoals veel mensen in Kenia, nog nooit naar Netflix hebt gekeken," vertelt Cathy Conk, hoofd van de afdeling productie-innovatie, in een blogpost waarin de gratis abonnementsoptie wordt aangekondigd.

"En als de content je bevalt, is het gemakkelijk om te upgraden naar een betaald abonnement zodat op al je apparaten toegang krijgt tot onze volledige catalogus," vervolgt ze.

Het gratis abonnement kent dus wel een aantal beperkingen. Zo is slechts een kwart van het aanbod beschikbaar. Ook is het niet mogelijk om content te downloaden (zodat deze later offline kan worden bekeken) of casten naar een televisie.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dawgruule

Avatar

Een kwart van de content is nog steeds best wel veel! (Tenzij het volledige aanbod beschikbaar is, maar dat je alle films maar een kwart kunt kijken, dan is het heel karig)

MichaelCaine

Avatar

Denk dat je de hele catalogus te zien krijgt (Hoe weet je anders wat je mist?) maar een kwart is aan te klikken.. is nog steeds best veel uur kijkplezier voor nop

NieuwsFilm

meest populair