Wist je dat: Een vergeten film uit 1992 bijna einde carrière betekende voor deze topacteur?

Dat ging maar net goed...

Arjen Rooseboom 23 september 2021 22:30 in Featured
Elk Hollywood-icoon moet ergens beginnen en soms zijn die startpunten niet altijd de beste. Neem bijvoorbeeld Brad Pitt. De nu legendarische acteur heeft een geweldige carrière die in 2019 het hoogtepunt bereikte met de Oscar voor Once Upon A Time In Hollywood.

Er is echter één film die zijn loopbaan bijna vroegtijdig had beëindigd of op zijn minst de verkeerde richting op had kunnen sturen. En in tegenstelling tot wat de titel zegt, was dat zeker niet 'cool'.

Na zijn doorbraak-rol in Thelma & Louise (1991) tekende Pitt voor de Who Framed Roger Rabbit kloon Cool World, naast gevestigde sterren als Kim Basinger en Gabriel Byrne.

De film, die tevens animatie met live-action combineerde, was zowel een kritische als commerciële mislukking en vertelde over cartoonist Jack Deebs (Byrne) die zich in een geanimeerde wereld bevindt waarvan hij denkt dat het zijn eigen creatie is.

Deebs stapt over naar deze dimensie en ontmoet de vamp Holli Would (Basinger). Hierdoor ontstaat een situatie die in strijd is met de regels die worden opgelegd door advocaat Frank Harris (Pitt).

Oei oei oei
Cool World werd beschouwd als een "verrassend incompetente rotzooi" en volgens velen waren bepaalde scènes, waarbij een tekenfilmfiguurtje geplakt was op de houten bewegingen van een acteur, tegenwoordig onacceptabel.

Gelukkig ontsnapte Pitt aan het noodlot, want een jaar later verscheen hij in True Romance (waar hij vriend voor het leven Quentin Tarantino ontmoette) voordat de definitieve doorbraak volgde met Interview With The Vampire in 1994. De rest is natuurlijk pure geschiedenis.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Ik heb deze film toevallig vorige week voor het eerst gezien. Was niet al te best.... geen touw aan vast te knopen.

Jamal M

Avatar

Nooit gezien ook nooit tegengekomen in de dvd schappen en ook nooit op TV langs zien komen! Wil het wel een kans geven ..

NieuwsFilm

meest populair