Wat weten we al over 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore'?

Er is verrassend veel bekend over Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.

Jim Pedd 25 september 2021 10:04 in Featured
Warner Bros. heeft officieel onthuld dat de derde Fantastic Beasts-film de titel Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore krijgt. Maar naar welke geheimen refereert de titel?

J.K. Rowling is een vrouw die ervan houdt om met onverwachte plottwists te komen. De Fantastic Beasts-reeks deed dat al vaker. De eerste film onthulde bijvoorbeeld dat de echte schurk niemand minder dan Grindelwald was, een legende uit de franchise. En het vervolg onthulde dat Credence, een Obscurial, in werkelijkheid de nooit eerder genoemde jongere broer van Albus Dumbledore was: Aurelius Dumbledore.

Wat voor geheimen?
Dat belooft wat voor de nieuwe film, want Credence staat nu onder invloed van Gellert Grindelwald, die op het punt staat Europa grotendeels te veroveren. Uiteindelijk zal Dumbledore hem wel verslaan in een van de beroemdste toverduels in de geschiedenis.

Met deze titel is duidelijk dat de aandacht deels ligt op de geheimen van Albus. Zo leerden we in de boeken rond Harry Potter al dat de beste man er heel veel had. Hij verzweeg bijvoorbeeld ooit smoorverliefd te zijn geweest op de charismatische Grindelwald, toen hij nog jong was. Maar die liefde leidde tot een tragedie in de familie.

Dat was ook de echte reden waarom Albus het niet zomaar op durfde te nemen tegen Grindelwald, toen die nog opkwam als machthebber. Hij had nog altijd gevoelens voor hem en wist niet of hij zou kunnen winnen. Wellicht dat Newt en zijn vrienden dat ontdekken in deze film en de franchise het daarmee eindelijk echt over de homoseksualiteit van Dumbledore kan hebben.

Maar J.K. Rowling houdt van woordenspelletjes. Dus het kan goed betekenen dat de geheimen helemaal niet te maken hebben met Albus. Er zitten immers meerdere Dumbledores in de wereld van Fantastic Beasts.

We kunnen bijvoorbeeld erachter gaan komen wie Credence is. Zijn diens moeder en vader Kendra en Percival Dumbledore, of is hij een halfbroer? En waarom werd zijn bestaan uit de geschiedenis gewist?

De titel werkt dus op meerdere niveaus en lijkt er in elk geval op te wijzen dat voor het eerst de sluier rond het enigmatische personage Albus en diens familie eindelijk opgelicht wordt.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair