'James Bond was gewoon een verkrachter'

'James Bond was gewoon een verkrachter'

Dat vindt Cary Fukunaga.

Regisseur Cary Fukunaga brengt ons eind deze maand de nieuwe James Bond-film No Time to Die. Tijdens een interview vertelde hij dat de Bond-versie van Sean Connery "min of meer" een verkrachter is.

Fukunaga refereerde naar een scène in de film Thunderball uit 1965. Daarin zien we Bond van Connery een zuster gedwongen een kus geven. In een latere scène impliceert hij dat hij informatie zal verzwijgen die haar haar baan zou kunnen kosten, mits ze met hem naar bed gaat. 'Ik denk dat mijn stilte een prijs zou kunnen hebben". Waarop hij het personage, dat "je bedoelt toch niet... oh nee" zegt een sauna in duwt en haar kleding uit trekt.

Een verkrachter
Fukunaga heeft er een duidelijk beeld over: "Is het Thunderball of Goldfinger, waarin Sean Connery's personage een vrouw min of meer verkracht? Zij zegt: 'nee, nee, nee' en hij zegt 'ja, ja, ja'. Dat zou vandaag echt niet kunnen."

No Time to Die verandert het volledig. In die film heeft de franchise voor het eerst echt gelijkheid tussen de mannelijke en vrouwelijke personages.

Gek is dat niet, want er is een heel nieuw personage (Nomi) die de nieuwe 007 is, nu Bond met pensioen is. Waar Bond oud en roestig is, geldt dat duidelijk niet voor Nomi, die keihard het gevecht aan gaat.

NieuwsFilm

meest populair