Gillian Anderson (The Crown) verbiedt kinderen naar haar 'seksshow' te kijken

Gillian Anderson (The Crown) verbiedt kinderen naar haar 'seksshow' te kijken

Dat vindt de kersverse Emmy-winnares te beschamend.

Gillian Anderson hoopt dat haar kinderen niet naar de succesvolle Netflix-serie Sex Education kijken, waarin ze de rol speelt van sekstherapeute Jean Milburn. De actrice zou dat te beschamend vinden, zo geeft ze toe in een podcast van Radio Times.

Sterker nog: Anderson heeft haar drie kinderen Piper (26), Oscar (14) en Felix (12) zelfs verboden om naar de afleveringen te kijken. Haar personage in de serie praat beroepsmatig ontzettend veel over seks en duikt ook regelmatig het bed in met verschillende mannen en dat geeft toch wel het nodige ongemak.

"Ik leef in de gelukkige ontkenning dat mijn kinderen de serie niet kijken. Dat hoop ik oprecht", zegt de 53-jarige Amerikaanse actrice met een knipoog in de podcast, "maar ik heb geen controle over wat ze uitspoken als ze bij hun vrienden thuis zijn".

Anderson vindt het wel lovenswaardig dat Sex Education zoveel belangrijke onderwerpen durft aan te snijden, waaronder veilig vrijen, abortus en misbruik. "Het is belangrijk dat jonge mensen te horen krijgen over deze onderwerpen", aldus de beroemdheid, die deze week nog een Emmy won voor haar rol als Margaret Thatcher in een andere populaire Netflix-serie The Crown.

Het derde seizoen van Sex Education is sinds vorige week vrijdag op Netflix te streamen en bevat acht gloednieuwe afleveringen, waarin Anderson natuurlijk ook weer van de partij is.

NieuwsFilm

meest populair