Marvel Studio's dreigt de rechten op heel veel populaire superhelden kwijt te raken!

Marvel Studio's dreigt de rechten op heel veel populaire superhelden kwijt te raken!

Een rechtszaak moet redding brengen...

De Marvel-afdeling van Walt Disney is verwikkeld geraakt in diverse rechtszaken met erfgenamen van Stan Lee, Steve Ditko en Gene Colan om volledige te controle te houden over hun personages.

Het zou gaan om populaire superhelden zoals Iron Man, Spider-Man, Doctor Strange, Ant-Man, Hawkeye, Black Widow, Falcon, Thor en meer.

Volgens The Hollywood Reporter komen de personages in aanmerking voor beëindiging van het auteursrecht na een bepaalde wettelijke termijn. Dit wil de studio proberen tegen te houden, want als Marvel verliest, moet Walt Disney hun miljardeneigendom voortaan delen.

Zouden Lee, Ditko en Colan het zo gewild hebben?
In augustus diende de beheerder van Ditko's nalatenschap een beëindigingsverklaring in voor Spider-Man. Op grond van de auteursrechtenbepalingen mogen auteurs of hun erfgenamen rechten terugvorderen na een vastgestelde wachttijd, wat zou betekenen dat Marvel in juni 2023 afstand moet doen van de iconische webslingeraar.

De erfgenamen worden vertegenwoordigd door Marc Toberoff, die ooit de beroemde Superman-makers Jerry Siegel en Joe Schuster hielp in eenzelfde soort (mislukte) poging tegen DC Comics.

Die studio wist zichzelf te redden door Dan Petrocelli in te schakelen welke een claim indiende tegen Toberoff wegens 'onrechtmatige inmenging'. Niet geheel toevallig staat diezelfde Petrocelli nu Walt Disney bij in hun strijd die zeker nog niet gestreden is.

NieuwsFilm

meest populair