Joel Coen over bioscoop vs streaming en zijn eerste film 'The Tragedy of Macbeth' zonder zijn broer

De eerste trailer zag er zeer veelbelovend uit.

Wouter Drummen 26 september 2021 13:05 in Algemeen
Meer en meer regisseurs slaan de handen in elkaar met grote streamingdiensten, maar er zijn nog sommige filmmakers die hier geen fan van zijn. Joel Coen zit hier een beetje tussenin.

Joel, bekend van films als The Big Lebowski en No Country for Old Men, maakte recentelijk de Shakespeare-verfilming The Tragedy of Macbeth, zonder zijn broer Ethan. De film zal in de Verenigde Staten op 24 december in de bioscoop te zien zijn, maar enkele weken later zal hij ook al op Apple TV+ verschijnen. Hier laat Joel Coen zich nu over uit.

Reactie
Zo zegt de met een Oscar bekroonde filmmaker: "Als regisseur wil je dat het publiek je werk op een zo groot en goed mogelijk scherm ziet. Je ergste nachtmerrie is dat iemand het op een vliegtuig bekeken heeft."

Joel wist echter samen met zijn broer door te breken omdat studio's nu ook voor 'riskantere' projecten kunnen gaan, omdat ze weten dat deze op streamingdiensten bekeken zullen worden.

Zo gaat Joel verder: "Ik ga dus geen kritiek uiten op home entertainment omdat het heel succesvol is geworden en de markt overneemt''. Niet voor niets maakten de broers al The Ballad of Buster Scruggs voor Netflix. "Het is de reden waarom ik films kan blijven maken" voegt Joel toe.

Alleen
The Tragedy of Macbeth is dus Joel Coen's solodebuut als regisseur, iets wat wel vreemd was: "Vaak miste ik mijn broer wel. Je werkt niet zomaar 35 jaar met iemand samen om dan in een keer solo te gaan, al helemaal niet als het een productieve en heerlijke samenwerking was. We hebben echter andere interesses, ideeën en voorkeuren en vonden dat het tijd was om die apart na te streven".

''Ik denk bijvoorbeeld dat Ethan niet even geïnteresseerd was in een Shakespeare-verfilming als ik. Zelf is hij dingen aan het doen die mij minder boeien. Dat hebben we altijd al gedaan, wanneer we geen films aan het maken zijn''. Joel liet dan ook weten dat er niks gaande is tussen de twee broers en dat het goed zou kunnen dat ze in de toekomst opnieuw samen films zullen maken.

1 Reactie

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ik denk bijvoorbeeld dat Ethan niet even geïnteresseerd was in een Shakespeare-verfilming als ik.
En met hem 99,9% van de rest van de wereldbevolking. En dan wordt het nog een zwart-wit film ook.
De thema's zijn universeel genoeg dat ze regelmatig gebruikt worden voor verhalen die zich gewoon in het heden afspelen.
Leuk dat hij z'n eigen interesses wil nastreven maar ik had met Denzel Washington dan persoonlijk liever een moderne bewerking van Coen gezien.

NieuwsFilm

meest populair