Dit gaat Amazon niet veranderen aan James Bond

De films rond James Bond komen toch uit in de bioscoop.

Als je fan bent van James Bond, dan ben je misschien wel geschrokken van het moment waarop bleek dat Amazon van plan was om MGM Studios over te nemen. Amazon kreeg daardoor de rechten op de James Bond-franchise in handen.

Vervolgens waren er meteen diverse analyses waarin geschreven werd dat de films misschien wel exclusief naar Prime Video zouden komen. En wat nou als er series zouden komen? Nou, een deel van de verhalen klopt niet volgens producent Barbara Broccoli.

Exclusief in de bioscoop
Volgens producent Barbara Broccoli zal Amazon de films in de bioscoop uit blijven brengen. Gek is dat niet, want de filmrechten worden door Amazon en Broccoli's Eon Productions gedeeld. Broccoli heeft nogal veel te zeggen, want sinds 1995 produceert ze de films.

"We blijven ons erop richten om de films voor bioscooprelease te maken. Dat is onze positie. Amazon heeft ons ook zeker gezegd dat de films bioscoopfilms blijven in de toekomst. En we zullen zien wat er gebeurt," aldus Broccoli.

Amazon telde in mei 2021 8,45 miljard dollar neer voor Metro-Goldwyn-Mayer. Daarmee kreeg men toegang tot de complete catalogus van MGM Holdings, waaronder Rocky, The Handmaid's Tale en belangrijker nog: James Bond.

NieuwsFilm

meest populair