Dit gaat Amazon niet veranderen aan James Bond

De films rond James Bond komen toch uit in de bioscoop.

Jim Pedd 27 september 2021 10:57 in Algemeen
Als je fan bent van James Bond, dan ben je misschien wel geschrokken van het moment waarop bleek dat Amazon van plan was om MGM Studios over te nemen. Amazon kreeg daardoor de rechten op de James Bond-franchise in handen.

Vervolgens waren er meteen diverse analyses waarin geschreven werd dat de films misschien wel exclusief naar Prime Video zouden komen. En wat nou als er series zouden komen? Nou, een deel van de verhalen klopt niet volgens producent Barbara Broccoli.

Exclusief in de bioscoop
Volgens producent Barbara Broccoli zal Amazon de films in de bioscoop uit blijven brengen. Gek is dat niet, want de filmrechten worden door Amazon en Broccoli's Eon Productions gedeeld. Broccoli heeft nogal veel te zeggen, want sinds 1995 produceert ze de films.

"We blijven ons erop richten om de films voor bioscooprelease te maken. Dat is onze positie. Amazon heeft ons ook zeker gezegd dat de films bioscoopfilms blijven in de toekomst. En we zullen zien wat er gebeurt," aldus Broccoli.

Amazon telde in mei 2021 8,45 miljard dollar neer voor Metro-Goldwyn-Mayer. Daarmee kreeg men toegang tot de complete catalogus van MGM Holdings, waaronder Rocky, The Handmaid's Tale en belangrijker nog: James Bond.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Off-topic. Het gaat heel goed met de b.o. van Dune. De teller staat op 76,5 miljoen dollar. Het is zelfs een grote hit in Rusland.

ThEnd

Avatar

Overname moet nog worden goedgekeurd.

Off-topic: Goed nieuws!

Judge Dredd

Avatar

Ah, maar het kan dus wel nog een lesbische zwarte vrouw worden?

Off-topic: zeker goed nieuws, nu hopen op Dune 2 :D

Rich Art

Avatar

"...we zullen zien wat er gebeurt." Dat klinkt niet heel hoopvol als ik eerlijk ben. :P

GreenHornet

Avatar

Dune 2.0 is de verwachte titel.

NieuwsFilm

meest populair