'Dune' blijft knallen in wereldwijde bioscopen

'Dune' blijft knallen in wereldwijde bioscopen

De film van Denis Villeneuve langzaam richting de $100 miljoen.

Het duurt nog altijd een kleine maand voordat Dune te zien is in de twee grootste markten voor bioscoopfilms, Noord-Amerika en China. Toch doet de sterk ontvangen scifi-verfilming het al erg sterk in de gebieden waar de film wel is verschenen.

Afgelopen weekend ging de film weer in een aantal andere landen in première en er werd zo'n 26,3 miljoen toegevoegd aan de wereldwijde omzet. De teller staat volgens Deadline nu op $76,5 miljoen, maar er komen zeker zware tijden aan tot de release in de States en in China.

Concurrentie wordt groter
De afgelopen weken verschenen er eigenlijk maar twee echt grote Hollywoodfilms, Dune en Marvels Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Komende weken verschijnen echter de Marvel-film Venom: Let There Be Carnage en de 25e Bond-film No Time To Die.

Of Dune: Part Two er gaat komen hangt af van de financiële impact. Uiteraard moet er goed gescoord worden aan de bioscoopkassa's, maar er moet eveneens een positieve impact gemaakt worden op het klantcijfers van HBO Max. In de States verschijnt Dune daar namelijk de eerste maand ook online.

Wat zeg jij? Heb jij Dune al gezien? En kijk jij ook uit naar een tweede deel?



NieuwsFilm

meest populair