'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' voegt zich bij een exclusieve Marvel-club

'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings' voegt zich bij een exclusieve Marvel-club

De film staat op het punt de 200 miljoen dollar in de Verenigde Staten te bereiken.

Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ging van start met redelijk tegenvallende projecties. Maar nu is duidelijk dat het een van de meest succesvolle Marvel Studios-films is. Sterker nog: de release schaart zich straks bij een belangrijk rijtje Marvel-films.

Shang-Chi is het oorsprongsverhaal van de gelijknamige held: de eerste Aziatische superheld uit het filmuniversum. Nu nadert de film met zijn box office in de Verenigde Staten een grens die daar al 20 maanden niet bereikt is.

Weken aan de top
De film staat bijna op een verdienste van 200 miljoen dollar aan de box office in de Verenigde Staten. Die grens werd meest recent door Bad Boys for Life overschreden, waarmee er 20 maanden verstreken zijn.

Los daarvan bracht de film vier weken aan een stuk door bovenaan de box office in de Verenigde Staten. Het is daarmee de derde film in de franchise die zo lang op de bovenste stek staat.

Shang-Chi is naast Guardians of the Galaxy en Black Panther pas de derde film van Marvel Studios die daarin slaagde. Geen enkel avontuur rond Iron Man, Captain America of de Avengers als geheel deden dat.

NieuwsFilm

meest populair