Jake Gyllenhaal reageert of hij vandaag de dag als hetero-acteur nog eens in 'Brokeback Mountain' zou kunnen spelen

Jake Gyllenhaal reageert of hij vandaag de dag als hetero-acteur nog eens in 'Brokeback Mountain' zou kunnen spelen

De acteur zegt dat de film erg belangrijk was.

Jake Gyllenhaal wist in 2005 hoge ogen te gooien in Brokeback Mountain, waarvoor hij zijn eerste (en voorlopig enige) Oscarnominatie kreeg. De film van regisseur Ang Lee gaat over twee homoseksuele cowboys, iets waar de acteur nu op terugblikt.

Vandaag de dag komen acteurs namelijk vaak genoeg onder vuur te liggen voor het spelen van rollen die 'niet bij ze passen'. Denk bijvoorbeeld maar aan recente artikelen over Viggo Mortensen's regiedebuut Falling of Benedict Cumberbatch in Power of the Dog.

Reactie
Gyllenhaal reageerde nu op de vraag of men tegenwoordig ook anders zou reageren op de casting van twee hetero-acteurs (Gyllenhaal en Heath Ledger) als homopersonages.

Zo begint Gyllenhaal: "Misschien, maar daar weet ik niet echt goed antwoord op te geven. Verhalen kunnen ook een genezende werking hebben en in die tijd was er een stigma wat het spelen van homo's betreft. Zowel Heath als ik vonden het belangrijk om daar komaf mee te maken".

Begrip
"Anderzijds begonnen mensen door Brokeback Mountain te zeggen dat acteurs van diverse achtergronden ook meer rollen zouden moeten krijgen, in plaats van dat deze allemaal gaan naar een beperkte groep acteurs. Daar geloof ik ook in".

Vorig jaar liet Gyllenhaal nog weten dat voornamelijk Ledger Brokeback Mountain heel serieus nam en dan ook weigerde er grapjes over te maken. Ledger zei dat het een film is met een verhaal dat om liefde draait. Hij wilde dan ook absoluut niet dat iemand dit belachelijk maakte.

NieuwsFilm

meest populair