Carrièremissers: Will Smith als Django in 'Django Unchained'

Carrièremissers: Will Smith als Django in 'Django Unchained'

Zeker als je kijkt naar het alternatief...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het (opnieuw) de beurt aan Will Smith.

Na Hancock (2008) verdween Smith een tijdje uit de spotlights om zich te concentreren op zijn rapcarrière. In 2012 was daar natuurlijk Men In Black 3, maar de comeback had nog groter kunnen zijn.

Ware het niet dat Smith de hoofdrol in Quentin Tarantino's Django Unchained afsloeg, omdat het script hem niet aanstond.

In een gesprek met GQ zegt de Hollywoodster: "Ik heb altijd vermeden films over slavernij te doen, want ik wilde zwarte mensen niet zo afschilderen, maar een superheld zijn. Quentin en ik werden het niet eens over het centrale thema. Ik wilde een liefdesdrama, hij een wraakfilm".

Dit antwoord wijkt heel erg af van de verklaring die Smith eerder gaf in 2013 toen hij zei de rol van Django niet groot genoeg te vinden en dat de nadruk meer op het personage King Schulz van Christoph Waltz lag.

Foutje, moet kunnen
Uiteindelijk ging Jamie Foxx er met de rol vandoor en besloot Smith een ambitieus familieproject te ontwikkelen, samen met vrouwlief Jada en zoonlief Jaden. Het resultaat heette... After Earth. Ouch!

Inmiddels heeft de Fresh Prince alsnog een film over slavernij gemaakt welke op AppleTV+ uit zal komen: Emancipation van Antoine Fuqua.

NieuwsFilm

meest populair