Trailer 'Back To The Future'-musical belooft veel verwijzingen naar de film

Trailer 'Back To The Future'-musical belooft veel verwijzingen naar de film

"Great Scott"!

Er speelt vanaf heden een musical van Back To The Future, uiteraard gebaseerd op de gelijknamige klassieker van Robert Zemeckis uit 1985, en een eerste trailer heeft zijn weg online gevonden.

De muzikale theaterbewerking belooft een explosieve, spannende en opwindende show met heel veel verwijzingen naar diens filmische evenknie, zoals het schoolbal-optreden met de gitaarsolo.

De eerste recensies zijn in elk geval lovend. Bekijk de beelden hieronder:


Herkenbaar zijn de kostuums, enkele scènes, uiteraard de personages en zelfs de iconische soundtrack van Alan Silvestri is intact gehouden. Silvestri zelf heeft tevens nieuwe muziek geschreven. Zemeckis en originele scenarist Bob Gale werkten mee achter de schermen.

Gale""Deze musical heeft als doel om het bekende en geliefde verhaal na te vertellen op het podium, maar wel op een geheel nieuwe manier".

Oorspronkelijk moest BTTF in 2015 (het jaartal uit Part II) in première gaan, maar het vertrek van toenmalig regisseur Jamie Lloyd (na een ruzie met Zemeckis) zorgde voor het vertrek van het complete creatieve team.

In 2020 was daar eindelijk de première, maar na enkele weken brak de coronapandemie uit en werden alle theaters gesloten. Afgelopen maand opende de show weer en deze is nog tot juli 2022 te bewonderen.

NieuwsFilm

meest populair