Baas van Netflix opent boekje over de zaak Disney vs. Scarlett Johansson

Baas van Netflix opent boekje over de zaak Disney vs. Scarlett Johansson

De streamingdienst kiest ook een kant.

De coronacrisis lijkt zeker nog niet voorbij, maar beetje bij beetje wordt ondanks de bekritiseerde Coronapas een bioscoopbezoekje weer wat meer een normaal onderdeel van het leven. Toch is er in 1,5 een hele hoop verandert in de bioscoopwereld.

Er heeft een kleine aardverschuiving plaatsgevonden als het gaat om de release van bioscoopfilms op streaming. Dit jaar experimenteren meerdere studio's met hybride releases waarbij een film gelijktijdig in de bioscoop en op streaming verschijnt.

Zo bracht Disney de Marvel-film Black Widow uit via beide kanalen. Een mogelijk onverwacht gevolg was dat actrice Scarlett Johansson een aanklacht indiende tegen Disney vanwege het mislopen van bonussen op basis van de omzet. Een publiekelijk moddergevecht was een van de uitkomsten, terwijl we nog wachten op de verdere impact.

Netflix blij het niet zelf te hebben
Netflix heeft een soort van omgekeerd model. De streamingdienst kijkt al jaren hoe zijn allergrootste films - en dan vooral Oscarkandidaten - ook op het witte doek kunnen verschijnen. Dit gebeurt regelmatig, maar dan vaak met kleinschaligere vertoningen. Netflix's Ted Sarandos reageerde recent op de situatie tussen Disney en Scarjo.

"Ik luister naar dit soort dingen als toeschouwer, ik zou dit of dat hebben gezegd," zei Sarandos tijdens de Code Conference. "Ik heb geluk dat we niet in die schoenen hebben gestaan."

Sarandos lijkt de kant te kiezen van de actrice, mogelijk in de hoop om een keer met de ster samen te werken. "Talent moet worden gerespecteerd en gecompenseerd,' sloot de Netflix-baas af.

NieuwsFilm

meest populair