Warner Bros. heeft spijt van overhaaste hybride releases

Warner Bros. heeft spijt van overhaaste hybride releases

Dat heeft vermoedelijk nogal wat geld gekost.

Toen WarnerMedia bekend maakte dat alle nieuwe releases van Warner Bros. in 2021 niet alleen in de bioscoop, maar ook op HBO Max zouden debuteren, zorgde dat voor grote een schok in de filmindustrie. Zou daarmee het releasemodel voor altijd veranderen?

Vooral voor bioscoopeigenaren was het nogal tegenvallend nieuws. Zij zouden al miljarden verliezen als gevolg van sluitingen, maar nu zou het publiek ook eerder wegblijven bij de films. Het zorgde voor veel kritiek vanuit heel wat verschillende hoeken, waaronder Denis Villeneuve en Christopher Nolan (die zelfs vertrok als regisseur voor de studio na een samenwerking van meer dan twintig jaar).

Spijt hebben
Tijdens de Code Conference gaf WarnerMedia CEO Jason Kilar toe dat het besluit om de films zowel op HBO Max als in de bioscoop uit te brengen overhaast gemaakt was. Het spijt hem dat hij dit niet beter besproken had.

"Ik kan je zeggen dat, met de verantwoordelijkheid op mijn schouders, ik achteraf meer dan 170 gesprekken had moeten voeren - dat is het aantal participanten in onze films van 2021. We hebben dat in een week gedaan, maar omdat er dingen zouden lekken, en we wisten dat iedereen een mening zou hebben, was het moeilijk," begon Kilar.

"Vanaf het begin hebben we gezegd dat we elke film als een blockbuster zouden behandelen, vanuit economisch perspectief van onze participanten zou dat eerlijk en genereus zijn. We deden wat goed was. Het goede nieuws is dat we dat gedaan hebben en ons best gedaan hebben om dit voor elkaar te krijgen. En nu bevinden we ons in een goede situatie."

NieuwsFilm

meest populair