Warner Bros. heeft spijt van overhaaste hybride releases

Dat heeft vermoedelijk nogal wat geld gekost.

Jim Pedd 30 september 2021 23:51 in Algemeen
Toen WarnerMedia bekend maakte dat alle nieuwe releases van Warner Bros. in 2021 niet alleen in de bioscoop, maar ook op HBO Max zouden debuteren, zorgde dat voor grote een schok in de filmindustrie. Zou daarmee het releasemodel voor altijd veranderen?

Vooral voor bioscoopeigenaren was het nogal tegenvallend nieuws. Zij zouden al miljarden verliezen als gevolg van sluitingen, maar nu zou het publiek ook eerder wegblijven bij de films. Het zorgde voor veel kritiek vanuit heel wat verschillende hoeken, waaronder Denis Villeneuve en Christopher Nolan (die zelfs vertrok als regisseur voor de studio na een samenwerking van meer dan twintig jaar).

Spijt hebben
Tijdens de Code Conference gaf WarnerMedia CEO Jason Kilar toe dat het besluit om de films zowel op HBO Max als in de bioscoop uit te brengen overhaast gemaakt was. Het spijt hem dat hij dit niet beter besproken had.

"Ik kan je zeggen dat, met de verantwoordelijkheid op mijn schouders, ik achteraf meer dan 170 gesprekken had moeten voeren - dat is het aantal participanten in onze films van 2021. We hebben dat in een week gedaan, maar omdat er dingen zouden lekken, en we wisten dat iedereen een mening zou hebben, was het moeilijk," begon Kilar.

"Vanaf het begin hebben we gezegd dat we elke film als een blockbuster zouden behandelen, vanuit economisch perspectief van onze participanten zou dat eerlijk en genereus zijn. We deden wat goed was. Het goede nieuws is dat we dat gedaan hebben en ons best gedaan hebben om dit voor elkaar te krijgen. En nu bevinden we ons in een goede situatie."

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

idee is goed als men gewoon 4 a 6 weken na Bioscoop release op HBO max hadden gezet. Dan was er ook meer bioscoop omzet geweest.

Marklar

Avatar

Ik zie nergens in het artikel dat ze spijt hebben...

Rob

Avatar

@Marklar

In de bron staat precies dat ze liever 1 maand hadden gesproken ipv 1 week en dat ze daar spijt van hebben. als Jim dat er even bijzet in het FT artikel dan klopt de kop met de inhoud. Nu is het inderdaad erg verwarrend.

RobzZ01

Avatar

Tja ik kan me voorstellen dat je momenteel niet blij bent als je James Wan of James Gunn bent. En ook voor Villeneuve wordt het spannend binnenkort. WB being WB... niet doordenken over beslissingen maar alles maar op de korte termijn bekijken.

Jeroenevertp

Avatar

Erg verwarrend inderdaad !
van welk aspect van hun handelen hebben ze nou spijt ?

Overlord

Avatar

Als ze nu als goedmaker een goedkeuring geven voor Dune part 2 dan ben ik tevreden.

Decepticon

Avatar

Ja haalt er inderdaad niet direct een spijtbetuiging uit, maar zo bedoelt Kilar het wel.
Zoals RobzZ01 zegt, typisch WB, overhaaste ondoordachte beslissingen maken op korte termijn.
Wordt volgens mij tijd dat het hele bestuur van WB geruimd wordt en ingenomen wordt door vers bloed.

Master Of Films

Avatar

Decepticon "Wordt volgens mij tijd dat het hele bestuur van WB geruimd wordt en ingenomen wordt door vers bloed."
Dat gaat gebeuren. Want WarnerMedia wordt Warner Bros. Discovery. David Zaslav van Discovery gaat Jason Kilar vervangen.

NieuwsFilm

meest populair