'Aladdin'-hoofdrolspeler over het geplande vervolg

'Aladdin'-hoofdrolspeler over het geplande vervolg

Mena Massoud vertelt over de kans op een Aladdin 2.

Acteur Mena Massoud heeft een update over het in ontwikkeling verkerende Aladdin 2. In 2019 wist Disney een succesvolle live-action verfilming te maken van het sprookje.

Aladdin werd geregisseerd door Guy Ritchie en had een hoofdrol voor Mena Massoud als de schooier uit de titel. De film bleek een enorme hit, met een box office van meer dan 1 miljard dollar wereldwijd. Zo bezien is het ook niet gek dat er al in 2019 over een vervolg gesproken werd.

Vervolg maken
Helaas duurde het tot februari 2020 voordat Disney schrijvers inhuurde voor de tweede film: John Gatins en Andrea Berloff. De nieuwe film moet een volledig nieuw verhaal vertellen en dus geen herhaling worden van een van de vervolgen op het geanimeerde sprookje van begin jaren negentig.

Hoewel alle betrokkenen terug zouden moeten keren voor de nieuwe film, blijkt het allemaal bepaald niet storm te lopen. Massoud gaf een update:

"Ze werken eraan. Ze proberen het voor elkaar te krijgen. Dat is eigenlijk alles wat ik weet. Zoals je weet is de acteur vaak de laatste die het hoort. De studio heeft zoveel om zich druk over te maken voordat ze over ons denken. Maar natuurlijk hoop ik dat we allemaal terugkeren: Naomi, Will en ik en de rest van de cast, Marwan, Navid, Nasim, iedereen. Maar op dit moment werken ze aan het scenario en proberen ze het voor elkaar te krijgen."

NieuwsFilm

meest populair