Algemeen

Dark Knight castingnieuws

door FilmTotaal op 26.01.2007 om 13:39 in Algemeen
Latino Review weet het een ander te melden over de cast van The Dark Knight, de opvolger van het succesvolle Batman Begins uit 2005. Zo meldt de site dat Rachel Dawes opnieuw haar opwachting maakt, maar dat zij niet weer gespeeld zal worden door Katie Holmes. Wie de rol wel krijgt is nog niet bekend. Verder schijnen Jamie Foxx en Ed Norton genoemd te worden voor de rol van Harvey Dent en zal The Penguin niet in de film voorkomen.

The Dark Knight, met Christian Bale in de hoofdrol en Heath Ledger als The Joker, wordt opnieuw geregisseerd door Christopher Nolan en moet in juni 2008 verschijnen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Groundhog

Avatar

''Ed Norton'' ?

Wordt hiermee Edward Norton bedoeld?

Breug

Avatar

Groundhog "''Ed Norton'' ?

Wordt hiermee Edward Norton bedoeld?"

Sometimes Credited As:
Ed Norton

geertvdheide

Avatar

Jamie Foxx lijkt me niet echt geschikt als Harvey Dent. En dan heb ik het niet over huidskleur, ook al zou dat bij veel mensen misschien ook breuk met het originele verhaal zijn. Hij lijkt me niet het type om een criminele schizofreen te spelen. Edward Norton kan echter bijna alles spelen, dus die kan er vast wel mee weg komen.

Ik ben sowieso erg benieuwd naar dit vervolg, als ze de vorige film kunnen evenaren of overtreffen, ben ik tevreden.

En Katie Holmes is toch gek geworden sinds ze met Tom Cruise gaat. Ik vond haar in de tijd van Dawson's Creek nog wel leuk, maar nu is het me allemaal wat te vaag. Het schijnt dat ze geen rollen meer mag/wil spelen die niet passen bij haar scientology 'geloof'. Maar das offtopic Smiley face

MikeyMo

Avatar

Ed zal wel denken, alweer een schizofreen?

skullsplitter

Avatar

Norton.

En laten we de discussie eens slechten: Schizofrenie is het horen van stemmen in je hoofd, meerdere persoonlijkheidsstoornis is dat je meerdere persoonlijkheden manifesteerd. Dent is een patient van het laatste.

Moviemagic

Avatar

Hoewel ik Matt Damon een leuke acteur vindt ben ik wel blij dat hij de rol van Dent voorbij heeft laten gaan. Kan hem namelijk niet helemaal zien in die rol. Jammer dat Katie Holmes niet meedoet ( :~ ). Is het inderdaad vanwege een geloofskwestie?

TheGodfather

Avatar

Edward Norton zou ik wel een goede keuze vinden :W

Thiver

Avatar

Jamie Foxx en Edward Norton worden genoemd voor dezelfde rol...? :}

JafJoe

Avatar

Thiver "Jamie Foxx en Edward Norton worden genoemd voor dezelfde rol...? :}"
'tuurlijk: de beste manier om een schizofreen neer te zetten! ;)

BadBlood

Avatar

JafJoe "'tuurlijk: de beste manier om een schizofreen neer te zetten! ;)"


Ja hoor, maak de fout stomweg nog maar eens, en dat terwijl het net al netjes werd uitgelegd door collega Skullsplitter :B

JafJoe

Avatar

BadBlood "Ja hoor, maak de fout stomweg nog maar eens, en dat terwijl het net al netjes werd uitgelegd door collega Skullsplitter :B"
Skullsplitter heeft ongelijk :B

Hij/zij gaat er van uit dat Harvey Dent een dissociatieve identiteitsstoornis heeft. Two-Face/Harvey Dent heeft slechts één persoonlijkheid. De uitingsvormen zijn echter extreem anders (nogal zwart-wit). Schizofrenie dus.

Overigens werd Harvey Dent in Batman(1989) al door de "African American" Billy Dee Williams gespeeld. Zoals bekend mag worden verondersteld wordt de rol van Harvey Dent/Two-Face in Batman Forever (1995) door Tommy Lee Jones gespeeld.

dyonvbaal

Avatar

Komt in Batman Begins niet ook al in een kort stukje Dent voorbij (en dan als blanke) zou het dan niet verkeerd zijn om Jamie foxx te casten voor dent in dark knigt? das het zelfde als dat ze Beyonce gaan casten voor de nieuwe rachel dawes...

NieuwsFilm

meest populair