'Dune' blijft scoren ondanks komst 'Bond 25'

'Dune' blijft scoren ondanks komst 'Bond 25'

De scifi-blockbuster Dune gaat langs eerste belangrijke grens.

Ondanks dat No Time to Die afgelopen weekend in bijna alle landen ter wereld in de bioscoop te zien is op Noord-Amerika en China na, weet een andere grote blockbuster zich redelijk staande te houden. Waar Bond 25 uitkwam op zo'n $120 miljoen groeide Dune door naar ruim $100 miljoen.

Die score lijkt wat mager ten opzichte van de Bond-film, maar Dune moet nog in de States en China en ook nog een hele reeks andere landen verschijnen. Vooral in Rusland ($15 miljoen), Frankrijk ($13 miljoen) en Duitsland ($10 miljoen) doet de scifi-film het goed.

Gaat Dune voldoende ophalen voor Part Two
Komende weken zal nog onduidelijk zijn wat de impact is van de releasestrategie van Warner Bros. De film verschijnt pas op 22 oktober in de Amerikaanse bioscopen én op HBO Max. Dat de film ook digitaal verschijnt zou in het nadeel kunnen gaan werken.

De digitale release kan ervoor zorgen dat veel Amerikanen de film op HBO Max (of illegaal) kijken en Chinese liefhebbers zullen film snel via illegale bronnen kunnen vinden. Ook in China verschijnt de film namelijk op 22 oktober.

Het mag ondertussen bekend zijn dat Dune bij de start van de film de titel Dune: Part One draagt. Regisseur Denis Villeneuve zal ongetwijfeld snel het tweede deel willen opnemen. Daarvoor moet de film wel de nodige honderden miljoenen moeten ophalen om uit de kosten te kunnen komen.

NieuwsFilm

meest populair