Wist je dat: Brendan Fraser de opnames van 'The Mummy' bijna niet overleefde?

Wist je dat: Brendan Fraser de opnames van 'The Mummy' bijna niet overleefde?

Door de dreiging van verstikking en een giftige slangenbeet...

The Mummy (1999), The Mummy Returns (2001) en (in iets mindere mate) Tomb Of The Dragon Emperor (2008) zijn allemaal geliefde titels in de actie/avonturenreeks met Brendan Fraser als de onverschrokken revolverheld Rick O'Connel.

Maar met een beetje pech was het bij één deel gebleven, ware het niet dat Fraser tweemaal aan de dood ontsnapte tijdens het filmen.

Toen de cast- en crewleden in Marokko verbleef, waren ze door de lokale inwoners van tevoren gewaarschuwd voor gevaarlijke dieren.

Even plasssssen
Fraser in een interview: "Ik stond even te urineren bij wat gesteente, zag ik ineens een Ringslang van anderhalve meter! En er was ons verteld dat je een ledemaat kon kwijtraken met slechts één beet".

De acteur zette het geschrokken op een lopen daarmee was het verhaal klaar. Misschien een beetje een anti-climax, maar er is meer gebeurd.

Adem in, adem uit, adem...
In de scène waarbij het personage van Fraser wordt opgehangen, werd hij daadwerkelijk gekeeld voor close-ups die de stuntman niet kon doen.

Het touw ging echter steeds strakker zitten zitten en ondanks dat hij op de bal van zijn voet stond, was Fraser geen ballerina: "Ik weet nog dat ik de camera zag bewegen en toen werd het zwart voor mijn ogen".

"Toen ik weer bij bewustzijn kwam, zat er allemaal zand en grind in mijn oren en ik had overal pijn. De stuntman lachte en zei 'Welkom bij onze club, broeder'! Maar ik vond het niet grappig en stopte met werken".

En tot op de dag van vandaag zijn Fraser en regisseur Stephen Sommers het er nog steeds niet over eens wiens schuld het nou was.

NieuwsFilm

meest populair