'Black Widow' eindelijk 'gratis' op Disney+

'Black Widow' eindelijk 'gratis' op Disney+

Vanaf woensdag staat de eerste MCU-film in 2021 zonder bijbetaling op Disney+

Afgelopen zomer verscheen Black Widow zowel in de bioscoop als op Disney+. Op de streamingdienst moest je wel 21,99 euro bijbetalen om de film te kunnen zien. Vanaf morgen kun je de Marvel-film ook zonder bijbetaling kijken.

Op 9 juli verscheen Black Widow op Disney+ en nu zo'n drie maanden later kun je de 24e film in het Marvel Cinematic Universe dus ook gewoon even aanzetten. Naar verluidt zou Disney zo'n $125 miljoen via streaming én digitale downloads hebben verdiend bovenop de omzet via de wereldwijde bioscopen.

Is Black Widow een succes?
De afgelopen jaren leek bijna iedere Marvel-film voorbij te gaan aan een miljard dollar wereldwijd. Black Widow blijft nu steken op ruim $500 miljoen, bestaande uit de opbrengst via Disney+, digitale downloads en de wereldwijde bioscoopkassa's waarin $378 miljoen terecht kwam.

Of Black Widow gezien kan worden als een succes, is een lastige vraag. De film is vaak uitgesteld, er was een productiebudget van $200 miljoen en Disney heeft met hoofdrolspeler Scarlett Johansson een schikking van $40 miljoen getroffen na onenigheid over misgelopen bonussen.

De ontvangst van Black Widow was overigens prima met op Rotten Tomatoes 79% (6.90 / 10) op de Tomatometer en 91% (4.5 / 5) als Audience Score. Hieronder de 'For All Subscribers'-spot.



NieuwsFilm

meest populair