Haha! Het uiterlijk van de Orcs uit 'Lord Of The Rings' is gebaseerd op deze beroemdheid

Haha! Het uiterlijk van de Orcs uit 'Lord Of The Rings' is gebaseerd op deze beroemdheid

Een fun fact van achter de schermen...

Acteur Elijah Wood (40), die Frodo speelde in Peter Jacksons Lord Of The Rings films, heeft een boekje open gedaan over de opnames van de Middel-Earth-trilogie die nog steeds wordt gezien als het absolute hoogtepunt van fantasybewerkingen.

Wood onthult dat er specifiek een Orc kostuum was ontworpen om te lijken op de door #metoo in ongenade gevallen Harvey Weinstein.

Dit was bedoeld als een letterlijke "f*ck you" naar de beruchte producent die volgens ingewijden de productie toentertijd erg moeilijk maakte.

Vervelend karakter
Het bedrijf van Weinstein, Miramax Films, kocht in de jaren '90 de rechten op de boekenreeks van J.R.R. Tolkien en schakelde Jackson in.

Toen duidelijk werd dat diens visie niet klikte met die van Weinstein, probeerde Jackson zijn script elders onder te brengen. Een proces dat Weinstein bewust met valse kinderachtige methodes tegenwerkte.

Uiteindelijk slaagde Jackson erin om het product met succes bij New Line Cinema onder te brengen en de rest is pure geschiedenis.

Als je bovenstaande ankedote leest, klinkt het niet gek dat men graag subtiel wraak wilde nemen. En nu kunnen ze er vrijuit over spreken, want Weinstein zit voorlopig de komende 20 jaar in de gevangenis.

NieuwsFilm

meest populair