Emily Ratajkowski (Gone Girl) beschuldigt beroemde 'Blurred Lines' zanger van aanranding

Emily Ratajkowski (Gone Girl) beschuldigt beroemde 'Blurred Lines' zanger van aanranding

Robin Thicke zou haar ontblote borsten hebben vastgepakt.

Emily Ratajkowski, voornamelijk bekend als fotomodel maar ook actrice (denk bijvoorbeeld maar aan David Fincher's Gone Girl) werd beroemd dankzij haar optreden in de videoclip van Robin Thicke's Blurred Lines. De 30-jarige Ratajkowski laat nu weten seksueel misbruikt te zijn door Thicke zelf.

Dat schrijft ze in haar autobiografische boek, genaamd My Body, dat binnenkort verschijnt. Volgens Ratajkowski pakte Thicke haar blote borsten van achteren vast, tijdens het filmen van de videoclip van het nummer.

Reactie
Zo zegt ze: "Plotseling, uit het niets, voelde ik de koelte en vreemdheid van de handen van een vreemde, die mijn blote borsten van achteren omsloten." In de clip danst Ratajkowski met twee andere schaars geklede modellen naast de Amerikaans-Canadese Thicke, Pharrell Williams en rapper TI. De mannen in de video zijn wel allemaal volledig gekleed.

De regisseuse van de clip, Diane Martel, bevestigd het verhaal: "Ik kan het me nog goed herinneren, hoe hij achter haar ging staan en haar borsten greep, een in elke hand. Ik riep meteen: 'What the f*ck doe je? De shoot is voorbij!' Hij verontschuldigde zich op een laffe manier. Hij wist dat het fout was, maar dacht er niet bij hoe Emily zich zou kunnen voelen".

Spijt
Martel en Ratajkowski zeggen dat Thicke die dag ook gedronken had. Ondanks het feit dat de regisseuse dus de opnames wilde stilleggen, was Ratajkowski degene die zij dat de opnames door zouden moeten gaan. Wel heeft ze er spijt van dat ze er destijds niet meer van heeft gezegd.

"Ik probeerde het te vergeten en verder te gaan met mijn werk" vervolgt ze. "Het was pas toen Thicke mij in een keer blokkeerde op Instagram dat ik me pas realiseerde hoe serieus het was. Niet alleen ging Thicke te ver, hij liet ook meteen zien dat de vrouwen onmachtig waren. Ik had geen enkele kracht als de naakte, dansende meid. In zijn ogen was ik niks meer dan een ingehuurd modelletje".

Kritiek
Ondanks het feit dat Thicke wereldberoemd werd dankzij Blurred Lines, kwam er ook veel kritiek op. Zo herhaalt hij de hele tijd 'I know you want it', wat door veel mensen geïnterpreteerd werd als het verheerlijken van verkrachtingscultuur. Het lied werd daarop verboden in verschillende nachtclubs en op enkele universiteitscampussen in de Verenigde Staten.

Naast de controverse over de tekst van het nummer oordeelde een Amerikaanse rechtbank in 2018 ook dat het lied plagiaat is van Marvin Gaye's Got to give it up. Nu lijkt het erop dat Thicke dus opnieuw in de problemen verkeert.

NieuwsFilm

meest populair