Geweldige fantheorie bewijst dat 'The Rock' (1996) stiekem een James Bondfilm is

Geweldige fantheorie bewijst dat 'The Rock' (1996) stiekem een James Bondfilm is

Zijn laatste avontuur...

Officieel speelde Sir Sean Connery zes maal de rol van Brits geheim agent James Bond met diens laatste missie Diamonds Are Forever in 1971. Maar op Reddit zijn enkele fans er heilig van overtuigd dat The Rock (1996) het definitieve afscheid van de Schotse 007 is. En hun theorie klinkt helemaal zo gek nog niet.

Vanwege het 25-jarig jublieum van de film, ging men op zoek naar contextuele aanwijzingen om de zaak te onderzoeken en te bewijzen.

Tevens wordt er al het een en ander uitgelegd in de onderstaande video:

In de actiethriller van Michael Bay vertolkte Connery John Mason, een voormalige SAS-kapitein die als enige gevangene ooit wist te ontsnappen van Alcatraz Island. Hij wordt gerekruteerd om zich bij een groep Navy Seals aan te sluiten en zo het eiland stiekem weer binnen te glippen.

Connery's debuut als James Bond was in Dr. No (1962). Na het vernietigen van diens hoofdkwartier drijft de spion weg met Honey Rider in plaats van dat hij in de buurt blijft van CIA-agent Felix Leiter.

De fantheorie stelt dat Bond vervolgens in de verwarring werd gevangengenomen door een marinepatrouille en, undercover zonder referenties, naar de gevangenis werd gestuurd. In The Rock wordt gezegd dat Mason in '62 op Alcatraz zat opgesloten en ontsnapte in '63.

In From Russia With Love (uit 1963) wordt gesteld dat Bond zes maanden afwezig is geweest. Dat kan precies de tijd zijn dat hij achter de tralies zat.

Daarna maakt The Rock een verwijzing naar 1972 toen Mason op een missie was om een ​​microfilm vol geheimen terug te vinden. Maar wat deed hij dan tussen 1964 en 1972? Juist, hij was James Bond in Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice en Diamonds Are Forever!

De missie om de microfilm terug te halen was Bond zijn laatste daad voor zijn pensionering en voordat hij gevangen werd genomen en ogenschijnlijk de valse codenaam Mason aan de autoriteiten gaf.

Zoals vaker genoemd, ontkent MI6 elke kennis van of betrokkenheid bij gevangengenomen agenten, dus werd Bond aan zijn lot overgelaten.

Op een zeker moment bekent Mason aan Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) dat hij getraind is door de beste, namelijk de Britse geheime dienst.

Tot slot de door Claire Forlani gespeelde dochter van Mason. Ook dat is te verklaren, omdat zij in 1972 (volgens een dialoog in The Rock) nog niet geboren was, terwijl haar vader toen wél in San Francisco verbleef.

NB: Het onofficiële Never Say Never Again (1983) is niet meegeteld.

NieuwsFilm

meest populair