Geweldige fantheorie bewijst dat 'The Rock' (1996) stiekem een James Bondfilm is

Zijn laatste avontuur...

Arjen Rooseboom 6 oktober 2021 22:30 in Featured
Officieel speelde Sir Sean Connery zes maal de rol van Brits geheim agent James Bond met diens laatste missie Diamonds Are Forever in 1971. Maar op Reddit zijn enkele fans er heilig van overtuigd dat The Rock (1996) het definitieve afscheid van de Schotse 007 is. En hun theorie klinkt helemaal zo gek nog niet.

Vanwege het 25-jarig jublieum van de film, ging men op zoek naar contextuele aanwijzingen om de zaak te onderzoeken en te bewijzen.

Tevens wordt er al het een en ander uitgelegd in de onderstaande video:

In de actiethriller van Michael Bay vertolkte Connery John Mason, een voormalige SAS-kapitein die als enige gevangene ooit wist te ontsnappen van Alcatraz Island. Hij wordt gerekruteerd om zich bij een groep Navy Seals aan te sluiten en zo het eiland stiekem weer binnen te glippen.

Connery's debuut als James Bond was in Dr. No (1962). Na het vernietigen van diens hoofdkwartier drijft de spion weg met Honey Rider in plaats van dat hij in de buurt blijft van CIA-agent Felix Leiter.

De fantheorie stelt dat Bond vervolgens in de verwarring werd gevangengenomen door een marinepatrouille en, undercover zonder referenties, naar de gevangenis werd gestuurd. In The Rock wordt gezegd dat Mason in '62 op Alcatraz zat opgesloten en ontsnapte in '63.

In From Russia With Love (uit 1963) wordt gesteld dat Bond zes maanden afwezig is geweest. Dat kan precies de tijd zijn dat hij achter de tralies zat.

Daarna maakt The Rock een verwijzing naar 1972 toen Mason op een missie was om een ​​microfilm vol geheimen terug te vinden. Maar wat deed hij dan tussen 1964 en 1972? Juist, hij was James Bond in Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice en Diamonds Are Forever!

De missie om de microfilm terug te halen was Bond zijn laatste daad voor zijn pensionering en voordat hij gevangen werd genomen en ogenschijnlijk de valse codenaam Mason aan de autoriteiten gaf.

Zoals vaker genoemd, ontkent MI6 elke kennis van of betrokkenheid bij gevangengenomen agenten, dus werd Bond aan zijn lot overgelaten.

Op een zeker moment bekent Mason aan Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) dat hij getraind is door de beste, namelijk de Britse geheime dienst.

Tot slot de door Claire Forlani gespeelde dochter van Mason. Ook dat is te verklaren, omdat zij in 1972 (volgens een dialoog in The Rock) nog niet geboren was, terwijl haar vader toen wél in San Francisco verbleef.

NB: Het onofficiële Never Say Never Again (1983) is niet meegeteld.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Dus Bond heeft een dochter die in San Francisco woont?

MichaelCaine

Avatar

Thanks voor de spoiler alert! Dus Bond heeft een kind in NTTD?

Sunspot

Avatar

Haha, zou kunnen toch, of in ieder geval knipogen naar James Bond Connery.

Gewoon voor fun

Daanminator

Avatar

Damn, nooit achter gezocht.

baron nostalgia

Avatar

Deze theorie klikt veel geloofwaardiger dan die van prequel theorie van Daniel craig

GreenHornet

Avatar

The Rock heb ik nog in de Bioscoop gezien.
Waarbij we de eerste 10 minuten geen geluid hadden.
Op eens gingen mensen in de zaal maar het geluid maken. We lachten ons kapot.

TearsinRain

Avatar

Mooie theorie, nog nooit gehoord!

RelentLess

Avatar

Sommige mensen hebben echt veel te veel tijd over...

aeverhoog

Avatar

NTTD had een Bay/Bruckheimer productie kunnen zijn, maar nu zonder humor.

Mas7

Avatar

THE ROCK blijft een fantastische actiefilm! Als 11-jarige tijdens een verjaardagsfeestje in de bios gezien ????

Met heerlijke quotes als:

“I’ll do my best…”

“Your best? Losers Always wine about they’re best, winners go home and fuck the promqueen”

En:

“Goodspeed - Godspeed - Godspell”

ThysRomani

Avatar

Geweldige theorie en voor waarheid aangenomen wat mijn leven betreft. Misschien dat ik zelf nog even de Bond muziek toevoeg.

NieuwsFilm

meest populair