Letitia Wright toch niet de 'Black Panther'-opvolger vanwege controversiële uitspraken?

Letitia Wright toch niet de 'Black Panther'-opvolger vanwege controversiële uitspraken?

De actrice lijkt erg tegen de vaccinatie te zijn.

Black Panther was een groot succes, maar regisseur Ryan Coogler had heel wat extra tijd nodig om het script aan te passen voor het tweede deel na het tragische overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman. Naar alle waarschijnlijk zal Letitia Wright het stokje overnemen, maar een nieuw rapport zou wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Zo doet een verhaal de ronde dat er nogal wat acteurs zijn die anti-vaccinatie-opvattingen op de sets uiten. Wright wordt hier ook in genoemd. Eerder werd de productie al stilgelegd voor de actrice, nadat zij gewond raakte na een stunt, maar nu wordt dus opnieuw gekeken hoe ze verder moeten.

Artikel
The Hollywood Reporter kwam als eerste met het artikel naar buiten, waarin staat dat meerdere filmtalenten tegen de vaccinatie zijn en dit ook duidelijk maken tijdens de opnames en op de filmsets. Een bron van Black Panther: Wakanda Forever heeft dan ook laten weten dat de actrice fel tegen alle COVID-19 restricties in Atalanta is, waar de opnames momenteel plaatsvinden.

Er wordt echter niet gemeld of de actrice zich wel of niet heeft laten vaccineren, maar de manier waarop ze zich dus over de hele situatie uitlaat lijkt al antwoord op deze vraag te geven. Dit is niet de eerste keer dat ze zich negatief uitlaat over het beleid i.v.m. de pandemie. Eind vorig jaar plaatste de nog een controversiële anti-vaccinatie video op sociale media. Ze kreeg echter zo veel kritiek dat ze haar account verwijderde.

Problemen?
De vraag is natuurlijk nu of dit gevolgen zal hebben. Meerdere filmproducties werden al langere tijd stilgelegd vanwege mensen die COVID kregen of zich niet aan de maatregelen hielden (denk bijvoorbeeld maar aan Tom Cruise's tirade op de set van Mission Impossible en Sean Penn die recentelijk nog liet weten niet te willen werken met mensen die zich niet laten inenten).

Andere beroemdheden zijn er juist weer tegen. Zo ook Whiplash-ster Miles Teller, wiens film The Offer stilgelegd moest worden toen hij weigerde zich te laten vaccineren. The Hollywood Reporter meldt eveneens dat Disney vaccinaties gaat verplichten voor hun producties, in de hoop onder veiligere omstandigheden te kunnen werken, al zou dit niet gelden voor opnames die al gestart zijn.

Na het overlijden van Boseman vorig jaar, werd Wright's personage Shuri als de perfecte opvolger genoemd. Vele filmfans waren namelijk erg onder de indruk van T'Challa's jongere zus en zouden haar graag in zijn voetsporen zien treden (iets wat ook in de comics gebeurt), maar misschien dat dit dus nu iets lastiger wordt. Alleen tijd zal leren wat de toekomst in petto heeft voor de Black Panther-franchise. Het tweede deel zal normaal gesproken volgende zomer te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair