Letitia Wright toch niet de 'Black Panther'-opvolger vanwege controversiële uitspraken?

De actrice lijkt erg tegen de vaccinatie te zijn.

Wouter Drummen 7 October 2021 17:29 in Algemeen
Black Panther was een groot succes, maar regisseur Ryan Coogler had heel wat extra tijd nodig om het script aan te passen voor het tweede deel na het tragische overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman. Naar alle waarschijnlijk zal Letitia Wright het stokje overnemen, maar een nieuw rapport zou wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Zo doet een verhaal de ronde dat er nogal wat acteurs zijn die anti-vaccinatie-opvattingen op de sets uiten. Wright wordt hier ook in genoemd. Eerder werd de productie al stilgelegd voor de actrice, nadat zij gewond raakte na een stunt, maar nu wordt dus opnieuw gekeken hoe ze verder moeten.

Artikel
The Hollywood Reporter kwam als eerste met het artikel naar buiten, waarin staat dat meerdere filmtalenten tegen de vaccinatie zijn en dit ook duidelijk maken tijdens de opnames en op de filmsets. Een bron van Black Panther: Wakanda Forever heeft dan ook laten weten dat de actrice fel tegen alle COVID-19 restricties in Atalanta is, waar de opnames momenteel plaatsvinden.

Er wordt echter niet gemeld of de actrice zich wel of niet heeft laten vaccineren, maar de manier waarop ze zich dus over de hele situatie uitlaat lijkt al antwoord op deze vraag te geven. Dit is niet de eerste keer dat ze zich negatief uitlaat over het beleid i.v.m. de pandemie. Eind vorig jaar plaatste de nog een controversiële anti-vaccinatie video op sociale media. Ze kreeg echter zo veel kritiek dat ze haar account verwijderde.

Problemen?
De vraag is natuurlijk nu of dit gevolgen zal hebben. Meerdere filmproducties werden al langere tijd stilgelegd vanwege mensen die COVID kregen of zich niet aan de maatregelen hielden (denk bijvoorbeeld maar aan Tom Cruise's tirade op de set van Mission Impossible en Sean Penn die recentelijk nog liet weten niet te willen werken met mensen die zich niet laten inenten).

Andere beroemdheden zijn er juist weer tegen. Zo ook Whiplash-ster Miles Teller, wiens film The Offer stilgelegd moest worden toen hij weigerde zich te laten vaccineren. The Hollywood Reporter meldt eveneens dat Disney vaccinaties gaat verplichten voor hun producties, in de hoop onder veiligere omstandigheden te kunnen werken, al zou dit niet gelden voor opnames die al gestart zijn.

Na het overlijden van Boseman vorig jaar, werd Wright's personage Shuri als de perfecte opvolger genoemd. Vele filmfans waren namelijk erg onder de indruk van T'Challa's jongere zus en zouden haar graag in zijn voetsporen zien treden (iets wat ook in de comics gebeurt), maar misschien dat dit dus nu iets lastiger wordt. Alleen tijd zal leren wat de toekomst in petto heeft voor de Black Panther-franchise. Het tweede deel zal normaal gesproken volgende zomer te zien zijn.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Er is dus een grote kans dat ze straks de volgende woorden hoort.... you are firedSmiley face

kokosnoot

Avatar

Denk dat ze niet zonder haar kunnen ze is te essentieel voor de verhaallijn en te bekend bij de fans.

Goh iedereen wist al lang dat zij het zou worden een vrouwelijke blackpanther maar dan een soort tony stark versie en Iron Heart wordt dat ook al. Wordt allemaal beetje eenheidskoek straks.

Ik denk dat Disney&Marvel straks alleen hele jonge kijkers aan zich zal binden vooral. Zo een leeftijd waar 70% van de kijkers 12 tot 22. Die kennen de comics history niet en de cultuur van de superhelden. Wordt meer en meer fam filmachtig en beetje woke. Voor comic liefhebbers zoals ik zal het saaier worden, meer eenheidskoek, formuleachtig met tikje woke. Is mijn vrees dan he, tijd zal het leren miss heb ik het mis.

Ik zeg tegenwoordig Disney&Marvel omdat het echt niet meer alleen Marvel is of alleen Disney die deze kant kiest maar samen ze deze weg in slaan.

GreenHornet

Avatar

Hollywood is veranderd in WappyWood

Sunspot

Avatar

Oh ja, je mag je eigen mening niet hebben natuurlijk. Wat maakt het uit, zolang ze geen bullshit de wereld in stuurt, onzin nieuws.

Maar goed, wat is onzin hierin, want lijkt alsof maar 1 'kant' het 100 procent weet, de andere 'kanten' niet.

En neem aan dat ze gewoon gevaccineerd is of laat testen.

Ben zelf totaal niet antivaxxer, laat je lekker prikken en zo, maar eis het niet van anderen, laat vrijheid hierin bestaan.

En ach, who cares wat deze film betreft, WokeWood films.

Ben al tijden mee rvan de streamingdiensten films en series, veel leuker, luchtiger, volwassen en niet zo belerend Smiley face

Lurking metafan

Avatar

@kokosnoot: een aantal dingen is echt niet alleen de Marvel films, maar was ook al aanwezig in de comics: Iron Heart bijv. is van 2016, Jane Foster als Thor van 2014 en Jane Bishops Hawkeye van 2005-2006.

En als mensen zeuren en kankeren - niet zozeer jij, Kokosnoot, maar meer algemeen bedoeld - op Disney & Marvel (en ja, het is niet alleen Marvel als Disneys dochteronderneming die Disneys richtlijnen volgt), DC comics ging hun al veel eerder voor in de 20e eeuw met vrouwelijke versies van hun superhelden: Supergirl, Batgirl, Batwoman etc.
Met dat verschil dat mensen er toen niet moeilijk over deden, maar dat tegenwoordig over al dat soort dingen gemopperd wordt.

Wat betreft Black Panther, Chad Bosewick WAS Black Panther in topvorm, het maakt niet uit wie hem opvolgt, die persoon zal nooit kunnen tippen aan Bosewick.

Ik kan het mis hebben natuurlijk: ik was ervan overtuigd dat niemand Jack Nicholson als de Joker zou kunnen overtreffen, maar toen kwam Heath Ledger. Wie weet, gebeurt het bij de volgende Black Panther ook. Maar dat soort aangename verrassingen zijn zeldzaam.

Master Of Films

Avatar

Lurking metafan "En als mensen zeuren en kankeren - niet zozeer jij, Kokosnoot, maar meer algemeen bedoeld - op Disney & Marvel (en ja, het is niet alleen Marvel als Disneys dochteronderneming die Disneys richtlijnen volgt), DC comics ging hun al veel eerder voor in de 20e eeuw met vrouwelijke versies van hun superhelden: Supergirl, Batgirl, Batwoman etc.
Met dat verschil dat mensen er toen niet moeilijk over deden, maar dat tegenwoordig over al dat soort dingen gemopperd wordt."

Ik heb net in een andere Marvel artikel op je comment gereageerd. -> https://www.filmtotaal.nl/nieuws/85027
Ik herhaal maar weer.

Als het zo vermoeiend is, waarom reageer je weer op het welbekende woke onderwerp. Smiley face Jij pleit toch voor niet-politieke uitspraken op deze filmsite.

kokosnoot

Avatar

@Lurking metafan Ik begrijp je, deels ging Marvel al in op een veranderende tijdgeest. Daar is op zich niks mis mee mits proportioneel. Maar dat was mijn punt niet hier.

Waar het mij hier om gaat is dat Shuri als zus van blackpanther, uitvindster is, top techneut en humor brengster. Dus ze heeft al een flinke karakter input, plots moet ze dan ook symbolisch de kracht vechtlust van de blackpanter ook hebben. Het zal een beetje dan een tony stark achtige (die had humor en intelligentie als troef) versie van de black panther worden. Gedreven op haar tech pak outfit om de black panter toch krachtig te laten zijn. Black Panther was nooit hoofdzakelijk een techpak! De black panther was zelf atletisch en door kruiden zelf sterk. Haar tech outfit van het black panther pak zal alles moeten compenseren!

Iron heart, helaas heeft weinig met vrouw zijn te maken maar wel dat ze toevallig ook nog eens piepjong is en geniaal, maakt zelfde soort pak als Iron man. Naam...Iron heart. Sorry dat is gewoon van we moeten Iron man updaten naar moderne tijdgeest. Dus vrouw, zwart en jong en intelligent, doorbreken we alles in een keer. Maar ze kan iron man tony stark niet vervangen. Dat voelt aan als een clone actie. Alleen jonge publiek valt daarvoor. Die hebben helemaal geen roots met iron man in het algemeen voor een deel, deel heeft de iron man movies gezien en avengers, dus beetje het gevoel erbij maar in tijd is dat erg kort.

Dus voor mij 2 vervangers.....die toch als een truuk, als beetje fake aanvoelen.

Deels is dat natuurlijk subjectief maar deels is het ook objectief hoe ik er tegenaan kijk.

Artificialis

Avatar

#CancelCulture anno 2021:
Je bent voorstander van de coronamaatregelen, ongeacht de inbreuk op keuzevrijheid, privacy, bewegingsruimte en inkomen. En je bent deelnemer en voorstander van coronavaccinaties. Niet meedoen = buitenspel worden gezet.

Letitia Wright moet niet denken dat ze zómaar een eigen mening mag hebben. Begrijp het dan mensen. We moeten in deze coronatijden solidair zijn met elkaar. We zijn één volk, één rijk, één wereld. Hopelijk zijn we lekker van onze QR-codes aan het genieten. Bepaalde mensen classificeren tot een groep die in het openbare leven de toegang ontzegd mag worden, daar hebben we in onze geschiedenis zulke géweldige ervaringen mee!

RogueWon

Avatar

Perfecte opvolger my ass.

Toky

Avatar

Prima een eigen mening te hebben en je niet willen vaccineren. Echter als je niet aan regels wil houden en anderen hiermee in gevaar brengt of juist hen beperkt in vrijheid is het goed dat er consequenties aan vastzitten. Ik hoor alleen maar mensen(non vaxxers) zeiken dat hun vrijheid wordt afgenomen; al eens gedacht aan het feit dat er thuis heel veel kwetsbaren al lange tijd nergens naar toe kunnen ivm dit virus, en door al deze mensen juist beperkt worden in hun vrijheid. Wij helpen met zn allen de wereld naar de rambam, dus moeten we ook met zn alles dit oplossen. Wat ook betekent verantwoordelijkheid nemen; ook naar kwetsbare toe..deze zijn immers ook deel van onze samenleving.

NieuwsFilm

meest populair