Netflix-medewerkers nemen massaal ontslag na optreden Dave Chapelle

De komiek zou LGBTQ+'ers diep beledigen...

FilmTotaal 8 oktober 2021 21:29 in Celebrity
Stand-up comedian Dave Chappelle krijgt een groeiende golf van kritiek over zich heen naar aanleiding van zijn special The Closer die onlangs werd uitgezonden op streamingdienst Netflix.

In de uitzending maakt Chappelle zeer denigrerende opmerkingen over de LGBTQ+ gemeenschap waarna zowel hij als de streamingdienst onder vuur kwamen te liggen. De situatie werd zelfs zo erg dat Netflix-medewerkers openlijk kritiek uitten en massaal hun werk opzegden.

Volgens DEADLINE heeft Jaclyn Moore, een transgender en executive producer, onthuld dat zij "voorlopig helemaal klaar is met Netflix".

Grove content
Ze wil niet langer samenwerken zolang men flagrante en gevaarlijk transfobe inhoud blijft uitzenden. Bovendien spraken meerdere medewerkers zich uit tegen het bedrijf en bekritiseerden ze Netflix voor het bieden van een platform aan iemand als Chappelle.

In zijn opmerkingen maakt hij expliciete grappen over transvrouwen, racisme tussen zwart en wit en verdedigt hij eerdere uitspraken van andere prominente en omstreden figuren, zoals J.K. Rowling.

Zowel Chappelle als Netflix weigeren commentaar te geven op de kwestie.

NieuwsFilm

meest populair