Waarom Netflix-film 'The Harder They Fall' met Idris Elba niet in de bioscoop uitkomt

Waarom Netflix-film 'The Harder They Fall' met Idris Elba niet in de bioscoop uitkomt

The Harder They Fall krijgt een streamingrelease.

De producenten van The Harder They Fall leggen uit waarom ze de film op Netflix uitbrengen en niet in de bioscoop. Het is een traditionele western maar dan met zwarte hoofdrolspelers.

De hoofdrol is voor Idris Elba, die samen met Jonathan Majors en Regina King te zien zal zijn. De film introduceert een aantal echte historische figuren, waaronder Nat Love (Majors) en Rufus Black (Elba).

In de bioscoop te zien
Het productieteam van The Harder They Fall bestaat uit regisseur Jeymes Samuel, die het script schreef samen met Boaz Jakin. Bovendien produceerde zijn de film samen met Jay-Z, James Lassiter en Lawrence Bender.

Insider meldt dat de film op Netflix uit is gebracht met een specifieke reden.

"Als we dit verhaal gaan vertellen met deze cast, is het doel om zoveel mogelijk mensen van over heel de wereld hem te laten zien," aldus Lassiter. "Soms als je een bioscoopfilm hebt, zijn er van die ingebouwde vooroordelen, zoals 'Nee, niemand wil een volledig zwarte cast zien'. Ik weet feitelijk dat dit niet klopt, maar in bepaalde landen zeggen ze dan tegen een studio: 'deze film is niets voor ons'. En ze weten niet wat er speelt in de jonge generatie. Dus Netflix biedt ons een wereldwijd publiek, waarbij iedereen de film kan zien. Zoveel mogelijk mensen, en dat was ons doel."

NieuwsFilm

meest populair