IFFR 07 - Dag 6

[header]Het zijn drukke dagen voor de Rotterdamse FilmTotaal Delegatie. Alles draait om keuzes maken, je oor goed te luisteren leggen om de krenten uit de festivalpap te pikken...[/header]Het zijn drukke dagen voor de Rotterdamse FilmTotaal Delegatie. Alles draait om keuzes maken, je oor goed te luisteren leggen om de krenten uit de festivalpap te pikken, geen belangrijke maaltijd overslaan en om iedere voorstelling goedgehumeurd en met vertrouwen tegemoet te treden.

Tot dusver hebben we al veel films aan ons oog voorbij laten trekken, waarvan opzienbarend veel goed werk. Echt onappetijtelijke, cinematografische rommel zagen we nog niet, dus dat stemt nog altijd zeer positief. Het publiek is ook optimistisch en stemt betrekkelijk hoog na afloop van de voorstellingen. Menig scheurkaartje wordt bij 'Zeer Goed' ingescheurd, en vandaag staat nog steeds The Cats of Mirikitani op de nummer een positie. De hele top tien ziet er nu als volgt uit:

1 The Cats of Mirikitani 4,70
2 Dixie Chicks: Shut Up and Sing 4,55
3 Immer nie am Meer 4,47
4 Cover boy... l'ultima rivoluzione 4,33
5 Children 4,32
6 No Mercy for the Rude 4,27
7 Anche libero va bene 4,25
8 A Guide to Recognizing Your Saints 4,24
9 Parents 4,22
10 Das Fräulein 4,21

De stemmen van de verwachte publiekslieveling Das Leben der Anderen moeten nog wel geteld worden, dus we zullen tot zeker morgen moeten afwachten welke festivalfilm de (nieuwe) nummer één zal zijn.

De FilmTotaal Tip van de Dag is vandaag de Noorse film Reprise van Joachim Trier. Trier debuteert met deze coming-of-age ode aan de nouvelle vague van begin jaren zestig. De soundtrack is gevuld met stevige punkmuziek, en de Noorse filmindustrie vond het goed genoeg om in te zenden naar de Oscars. Reprise gaat vanavond in première om 20:00 in De Doelen.

De nachtvlinders van het festival moeten vanavond laat zeker No Mercy for the Rude niet missen, een Zuid-Koreaanse gangsterfilm die door onze eigen Kaj van Zoelen hier werd omschreven als "een genot voor alle zintuigen". Om 22:30 in Cinerama 5.

(foto van Reprise: International Film Festival Rotterdam)



NieuwsFilm

meest populair