En de Oscar gaat naar.. 'Eternals'?

En de Oscar gaat naar.. 'Eternals'?

Er zijn mensen die denken dat het mogelijk is.

Tot op heden is er nog geen superheldenfilm geweest die de Oscar voor Beste film heeft gewonnen. De afgelopen jaren werden wel de DC-film Joker en de Marvel-film Black Panther in de categorie genomineerd.

Nu zijn er analisten die denken dat Eternals zomaar kans kan maken op het beeldje. De reden heeft waarschijnlijk alles te maken met de regie van Chloé Zhao, de Chinese regisseur die eerder dit jaar met de dramafilm Nomadland de Oscar voor beste film en beste regie won.

And the Oscar goes to.. Eternals!
Variety-medewerker Clayton Davis, die zich vooral bezighoudt met de verschillende Awards, nam de film op in zijn lijstje met voorspellingen, zij het op plaats 27. Zijn top vijf bestaat op dit moment uit Belfast, The Power of the Dog, King Richard, Dune en Tick, tick...Boom!.

Overigens verwacht Davis wel veel in de categorie Best Visual Effects. Eternals staat in die categorie namelijk op plaats twee, achter Dune. In de categorie Best Adapted Screenplay staat Eternals op plaats twaalf. Meer voorspellingen vind je hier op Variety.

Het zal overigens nog lang wachten worden totdat duidelijk is of Eternals het beeld heeft gewonnen. De Marvel-film verschijnt namelijk begin november, de nominaties voor de 94th Academy Awards worden op 8 februari bekend en de uitreiking vindt op 27 maart 2022 plaats.



NieuwsFilm

meest populair