Denis Villeneuve twijfelt of zijn eigen 'Dune' wel geslaagd is

Denis Villeneuve twijfelt of zijn eigen 'Dune' wel geslaagd is

Was Dune een succes?

Denis Villeneuve heeft een bijzonder moeilijke taak op zich genomen, namelijk het verfilmen van Dune van schrijver Frank Herbert. Twee eerdere pogingen (van David Lynch en Alejandro Jodorowsky) slaagden bepaald niet.

Uit de ontvangst van Dune blijkt dat velen de film van Villeneuve wel kunnen waarderen, al voelt de film een beetje als een compleet verhaal. Heel vreemd is dat niet, want de film mist ongeveer de helft van het verhaal. Opvallend is dat Villeneuve niet zeker is of hij nou geslaagd is met zijn film.

Wel of niet geslaagd?
Tijdens de Happy Sad Confused-postcast vertelde Villeneuve niet helemaal zeker te zijn of hij geslaagd is met zijn poging het boek van Herbert te verfilmen.

"Als ik met Lynch in gesprek zou gaan, zou ik het met hem liever over schilderen dan over Dune hebben. Ik verwacht niet de kans te hebben om de ervaring te delen," begon Villeneuve over een mogelijk gesprek met Lynch die ook een carrière heeft als kunstenaar.

"Ik weet niet of ik geslaagd ben. Ik heb een hechte band met de film die ik gemaakt heb en ik ben trots op de film. Maar het is aan andere mensen om erover te oordelen. Voor mij draait het om het resultaat en om het proces."

In dat opzicht vindt Villeneuve duidelijk dat hij geslaagd is. De film is al in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair