Kansloze petitie om moordscène op hulpverleners te schrappen uit 'Halloween Kills'

Kansloze petitie om moordscène op hulpverleners te schrappen uit 'Halloween Kills'

Sommige mensen kunnen moeilijk de scheiding tussen fictie en werkelijkheid maken...

Er is weer eens een petitie gestart op Change.org en ditmaal om de brute moord op enkele brandweerlieden, waarvan korte flitsen in één van de trailers zaten, uit het binnenkort te verschijnen Halloween Kills te laten verwijderen. Wat is er aan de hand?

Zoals te zien was in die trailer, slacht psychopaat Michael Myers in het begin een aantal brandweermannen op gruwelijke wijze af nadat ze hem bevrijden uit het brandende huis van Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) en duidelijk was dat The Boogeyman zich niet inhield. De indiener:

"Het is verkeerd omdat de brandweerlieden te hulp schieten en worden gedood door degene die ze bevrijden, nota bene met de uitrusting van collega's. Als bijna-brandweerman vind ik het erg beledigend en dat geldt ook voor mijn ouders die gepensioneerde brandweerlieden zijn".

"Dus ik wil dat die afschuwelijk walgelijke scène uit de film wordt gehaald, omdat er geen enkele reden voor is en omdat het vaak genoeg in het echte leven gebeurt dat hulpverleners naar huisbranden worden gelokt om daar vervolgens door één of andere gek te worden vermoord".

Zielige schreeuw om aandacht
Het initiatief kan echter niet op veel begrip rekenen van fans. In de reacties staat vooral dat de indiener zich niet moet aanstellen, dat het slechts film is, dat 'moord' het thema is waar de hele franchise om draait en dat zo'n beetje alles en iedereen het loodje legt, dus waarom dit nou weer specifiek benadrukt moet worden.

Voorlopig zijn er amper 100 handtekeningen verzameld, dus waarschijnlijk gaan we de grove scène vanaf deze week gewoon zien. Mocht je het stiekem toch eens zijn met de petitie, dan kun je hem hier ondertekenen of bekijk hieronder eerst die bewuste trailer nogmaals:



NieuwsFilm

meest populair