Oorspronkelijke idee voor 'The Matrix Resurrections' werd gelukkig gedumpt

Oorspronkelijke idee voor 'The Matrix Resurrections' werd gelukkig gedumpt

Dit was eerst het idee.

De oorspronkelijke The Matrix-trilogie omvatte een breed ensemble buiten de paar hoofdpersonages. Twee daarvan zijn Niobe (Jada Pinkett Smith) en The Kid (Clayton Watson). Beide waren de laatste twee films te zien.

De twee bleken vooral interessant te zijn voor de Wachowski-zussen. Sterker nog, Watson vertelde tijdens een interview met Entertainment Weekly dat een eventuele vierde film zou focussen op The Kid en op Niobe.

Nieuw verhaal vertellen
Gek is dat niet, want de eerste trilogie rondt het verhaal van Neo, Trinity en Morpheus af. En uit de verzameling anime-films, The Animatrix, blijkt dat The Kid een van de weinige individuen is die self-substantiation wist te realiseren, wat betekent dat hij zich bewust werd van de Matrix en eruit wist te gaan, zonder hulp van buitenaf. Dat impliceert dat hij krachten heeft die we nog niet gezien hebben, want zelfs Neo slaagde daar niet in.

Niobe wist ook buiten en binnen de Matrix een grote rol op zich te nemen om te regelen dat de machines verslagen konden worden. Maar het vervolg in de vorm van de The Matrix Online MMORPG draaide niet om Niobe.

De kans dat zo'n vierde film echt zou slagen lijkt klein. Want hoewel de twee een belangrijke rol hadden in de filmtrilogie, wisten Niobe en The Kid weinig aandacht te trekken, zoals Neo en Trinity dat bijvoorbeeld wel deden. Zo bezien is het dus maar goed dat de nieuwe The Matrix-film om de oude bekenden draait.

NieuwsFilm

meest populair