'Jungle Cruise 2' gaat een belangrijk element anders doen dan diens voorganger

Standaard basisregel bij de opvolger van een publieksfilm...

Afgelopen zomer was Walt Disney's Jungle Cruise een vermakelijke blockbuster met een geslaagde chemie tussen hoofdrolspelers Dwayne Johnson en Emily Blunt. Inmiddels is een sequel zeker.

Alles speelde zich af in de klamme oerwouden rondom de Amazone-rivier. Producent Hiram Garcia zegt nu dat de personages in het aankomende vervolgverhaal nieuwe plekken kunnen verkennen. Met andere woorden, Jungle Cruise 2 gaat de halve wereld rond.

Het origineel was een hit bij critici en publiek en volgde de avonturen van rivierbootkapitein Frank (Johnson) terwijl hij Dr. Lily Houghton (Blunt) en haar broer (Jack Whitehall) de Amazone-rivier op leidt op zoek naar een mystieke plant en onderweg verschillende bedreigingen tegenkomt.

Onbekende releasedatum
Er is (nog) geen releasedatum vastgesteld, maar Walt Disney heeft al wel een hele reeks zomerdata aangekondigd voor naamloze projecten in 2023/2024, waarvan Jungle Cruise 2 er dus eentje zou kunnen zijn.

Het is de bedoeling dat men hier een langlopende franchise mee kan uitmelken in de stijl van Pirates Of The Caribbean en Indiana Jones.

NieuwsFilm

meest populair