Trailer voor het nieuwe project van Peter Jackson (The Lord of the Rings)

Peter Jackson komt weer met een docu.

Bram de Groot 14 oktober 2021 06:00 in Video
Voor velen is Peter Jackson een held. Hij wist in het begin van de jaren 00 de geliefde The Lord of the Rings-boeken voortreffelijk te verfilmen en leverde daarna ook de wisselend ontvangen The Hobbit-trilogie als toetje af.

Maar naast zijn films in de Midden-aarde kwam hij even geleden ook met de opvallend fraaie oorlogsdocumentaire They Shall Not Grow Old. Ook zijn volgende project is een documentaire, en wel over The Beatles.

Trailer voor The Beatles: Get Back
Oorspronkelijk moest The Beatles: Get Back verschijnen als een film, maar nu wordt duidelijk dat het een driedelige docu is. Voor de release op Disney+, op 25, 26 en 27 november, lijkt de film te zijn opgeknipt in drie delen.

De docuserie is samengesteld uit bijna 60 uur nooit eerder vertoonde opnames die in 21 dagen zijn gemaakt, geregisseerd door Michael Lindsay-Hogg in 1969, en uit meer dan 150 uur niet eerder beluisterde audio, waarvan het grootste deel al meer dan een halve eeuw opgesloten in een kluis ligt.


The Beatles: Get Back neemt het publiek mee terug in de tijd naar de opnamesessies van de band in januari 1969, een sleutelmoment in de muziekgeschiedenis. De docuserie toont het creatieve proces van The Beatles terwijl ze veertien nieuwe nummers proberen te schrijven ter voorbereiding van hun eerste live-concert in ruim twee jaar. Met een bijna onmogelijke deadline worden de sterke vriendschapsbanden tussen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr op de proef gesteld.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Q Jones18

Avatar

Beter maakt hij gewoon weer een film

Filmhead

Avatar

Heel tof dit, blij ermee

Deweb

Avatar

Goed, en dan nu aan Kuifje.

Fluffer

Avatar

Niet mijn ding , ik hoop dat hij binnenkort weer eens een groot filmproject begint.

NieuwsFilm

meest populair