'Lupin'-ster Omar Sy sluit gigantische filmdeal met Netflix

We kunnen nog een hoop verwachten van de charismatische Fransman.

Jan-Peter Rook 13 oktober 2021 11:27 in Algemeen
Omar Sy, bekend van de Franse film Intouchables (2011) en van de succesvolle serie Lupin, is de komende jaren niet meer van je scherm weg te denken. Hij heeft een gigantische filmdeal gesloten met Netflix.

De Franse acteur heeft een deal voor meerdere jaren met Netflix, en zal via zijn in Parijs en Los Angeles gebaseerde productiemaatschappijen films gaan ontwikkelen voor de streamingdienst. Ook zal hij de hoofdrollen gaan spelen en draagt hij z'n steentje bij als uitvoerend producent.

Het succes van Lupin
De deal is het gevolg van het succes van de Netflix-show Lupin, waarin Sy de charismatische Assane Diop speelt. Dit personage is gebaseerd op de verhalen van de Franse fictieve dief Arsène Lupin.

De deal is daarnaast ook het nieuwste bewijs dat Netflix investeert in het maken van producties in landen over de hele wereld. De Zuid-Koreaanse hitserie Squid Game en de Spaanse misdaadserie La casa de papel zijn andere voorbeelden hiervan.

Sy is al bezig met een film voor Netflix, een actiekomedie genaamd film Tour de Force van Lupin-regisseur Louis Leterrier. Nu de nieuwe filmdeal er is, zullen er snel meer nieuwe films van en met Sy aangekondigd worden.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

een film met Europese Netflix acteurs zou gewelding zijn

Rob

Avatar

Is Lupin een beetje leuk? Wist niet dat het dezelfde acteur was van Intouchables, die kan wel acteren.

NieuwsFilm

meest populair