'Chucky'-bedenker Don Mancini over de toekomst (relatie met Freddy Krueger?)

De mogelijkheden zijn eindeloos...

Arjen Rooseboom 13 oktober 2021 14:00 in Algemeen
Met de eerste aflevering van de serie Chucky in het vooruitzicht, werd geestelijk vader Don Mancini geïnterviewd over de toekomst van de franchise waar hij al vanaf het begin bij betrokken is (als schrijver van alle delen en regisseur van vier films).

Volgens Mancini is de bezeten moordpop (met de beroemde stem van Brad Dourif, sorry Mark Hamill) veelzijdig genoeg om in allerlei subgenres te opereren, van horror tot actie tot comedy tot drama.

Zelfs een (daar is die weer!) avontuur in de ruimte sluit Mancini niet uit en hoewel grappend, kan dat volgens hem een hele leuke film opleveren.

Crossovers
Tevens heeft hij nog steeds de wens voor een crossover met een andere horrorfranchise en dan in het bijzonder A Nightmare On Elm Street.

Het idee is al eens gepitcht, maar nooit van de grond gekomen vanwege verschillende studiobelangen. Maar in de basis klinkt het best wel gaaf om de wegen van Chucky en Freddy Krueger te laten kruisen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de zwijgende Michael Myers of Jason Voorhees, praten zij allebei en hun gekibbel geeft al genoeg stof tot comedy. In ieder geval staat Mancini er zeker open voor.

Chucky gaat op dinsdag 12 oktober om 22:00 uur in premère op SyFy.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Chucky een relatie met Freddy Krueger?! Smiley face (dat suggereert iig de kop)

Nu is Freddy dan wel een halve pedo, maar dit gaat wel heel erg ver. Smiley face

Blockbuster

Avatar

Misschien kan FT er ook even bij vermelden dat de Chucky serie ook op de Nederlandse tv komt! Vanaf 11 november 22:00 uur op FOX. En ervoor om 20:00 uur de originele film (uit 1988).

Fluffer

Avatar

Wat een onzin , een cross-over is meestal geen goed idee en er een komedie van maken al helemaal niet.

Gigan72

Avatar

In de Bride of Chucky word er iemand vermoord met een airbag en spijkers die gast krijg al die spijkers in zijn kop waar op Chucky zegt why does that look so familiar"..... Chucky meets Pinhead Smiley face

Tim78

Avatar

@fluffer
De film Freddy VS Jason was toch best geslaagde crossover, vind ik

Bintzak

Avatar

Graag met Robbert Englund, nu kan het nog.

Rob

Avatar

Waarom niet Freddy als pop? Dan hoeft Robert Englund alleen maar voice over te doen, die man is inmiddels ook al.... ff zoeken.. 74 jaar al.

NieuwsFilm

meest populair