'Chucky'-bedenker Don Mancini over de toekomst (relatie met Freddy Krueger?)

'Chucky'-bedenker Don Mancini over de toekomst (relatie met Freddy Krueger?)

De mogelijkheden zijn eindeloos...

Met de eerste aflevering van de serie Chucky in het vooruitzicht, werd geestelijk vader Don Mancini geïnterviewd over de toekomst van de franchise waar hij al vanaf het begin bij betrokken is (als schrijver van alle delen en regisseur van vier films).

Volgens Mancini is de bezeten moordpop (met de beroemde stem van Brad Dourif, sorry Mark Hamill) veelzijdig genoeg om in allerlei subgenres te opereren, van horror tot actie tot comedy tot drama.

Zelfs een (daar is die weer!) avontuur in de ruimte sluit Mancini niet uit en hoewel grappend, kan dat volgens hem een hele leuke film opleveren.

Crossovers
Tevens heeft hij nog steeds de wens voor een crossover met een andere horrorfranchise en dan in het bijzonder A Nightmare On Elm Street.

Het idee is al eens gepitcht, maar nooit van de grond gekomen vanwege verschillende studiobelangen. Maar in de basis klinkt het best wel gaaf om de wegen van Chucky en Freddy Krueger te laten kruisen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de zwijgende Michael Myers of Jason Voorhees, praten zij allebei en hun gekibbel geeft al genoeg stof tot comedy. In ieder geval staat Mancini er zeker open voor.

Chucky gaat op dinsdag 12 oktober om 22:00 uur in premère op SyFy.

NieuwsFilm

meest populair