Opnieuw problemen voor sci-fi epos 'Dune' in Amerika?

Warner Bros. komt met een bedenkelijke beslissing.

Zilko Tarici 16 oktober 2021 22:30 in Algemeen
Wie in Amerika ervoor kiest om Denis Villeneuve's Dune thuis te kijken in plaats van op het grootst mogelijke scherm (wat eigenlijk wel een must is), kan dat nu een dag eerder doen. Het is namelijk aangekondigd dat de film een dag eerder op HBO Max wordt uitgebracht dan in de bios.

Dune is hierdoor in de VS al op 21 oktober te streamen, wat natuurlijk ook tot een hoop piraterij gaat leiden. Een vreemde beslissing, want de film moet heel goed presteren wil er een vervolg komen. Waarom Warner Bros. deze beslissing dan ook zo nodig vindt is onbekend.

Make or break
Ondertussen heeft Dune al ruim 120 miljoen dollar binnengehaald uit een beperkt aantal Europese landen, maar om het budget van 165 miljoen dollar (plus marketingkosten) terug te verdienen, moet de film het ook goed gaan doen in markten als China, het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk Amerika. Hoe dit allemaal gaat uitpakken, merken we volgende week als de film in al deze markten verschijnt.

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet wordt in de film ondersteund door een duizelingwekkende cast die bestaat uit namen als Zendaya (als Chani), Rebecca Ferguson (als Lady Jessica), Oscar Isaac (als Duke Leto Atreides), Josh Brolin (als Gurney Halleck), Jason Momoa (als Duncan Idaho), Stellan Skarsgard (als Baron Harkonnen), Javier Bardem (als Stilgar) en Charlotte Rampling (als Gaius Helen Mohiam).

Dune draait nú in de Nederlandse bioscopen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Een dag eerder of later op HBO MAX gaat geen verschil maken.

ShinobiX9X

Avatar

Wij gaan straks in de bios gaan kijken. Volgende week waarschijnlijk nog eens thuis Smiley face.
Die die hen echt via piraterij willen kijken, zullen ook wel een paar maanden wachten als dat nodig is. Dus inderdaad, die dag zal geen verschil maken. In tegendeel, voor wie hem officieel wil zien in US, en niet kan wachten en misschien een thuisbioscoop heeft, zal dat extra abonnementen opleveren op HBO max.

centr1no

Avatar

Afgezien van dat ik vind dat deze film helemaal niet zo veel toegevoegde waarde in de bioscoop had is het natuurlijk absurd om deze film te gebruiken om HBO abonnees te lokken.

David Mills

Avatar

@ centr1no… meen je dat echt. Ik heb de film eerst in 2d gekeken en 5 dagen later in 3d ( normaal geen liefhebber van 3d) maar ik vind het bij deze film wel degelijk een must om in de bioscoop te aanschouwen.

centr1no

Avatar

^
Ja dat meen ik echt.
Er zijn me ook amper scènes bijgebleven en niets heeft echt indruk gemaakt.
3D is me in het begin even opgevallen maar het had net zo goed 2D kunnen zijn.

rep_robert

Avatar

@centr1no

Ben je dronken haha. Het is een audiovisueel spektakel waarbij letterlijk de stoelen trillen in de bios. Ik werd helemaal weggeblazen.
Dat het je niet bijblijft is meer een plotding. Hetzelfde geldt ook voor 3D. Ik heb hem zelf in 2D gezien. 3D voegt zelf niet veel toe, maar dat neemt niet weg dat dit een 100% film is die op het grote scherm thuishoort. Hele rare bewering

NieuwsFilm

meest populair