Opnieuw problemen voor sci-fi epos 'Dune' in Amerika?

Opnieuw problemen voor sci-fi epos 'Dune' in Amerika?

Warner Bros. komt met een bedenkelijke beslissing.

Wie in Amerika ervoor kiest om Denis Villeneuve's Dune thuis te kijken in plaats van op het grootst mogelijke scherm (wat eigenlijk wel een must is), kan dat nu een dag eerder doen. Het is namelijk aangekondigd dat de film een dag eerder op HBO Max wordt uitgebracht dan in de bios.

Dune is hierdoor in de VS al op 21 oktober te streamen, wat natuurlijk ook tot een hoop piraterij gaat leiden. Een vreemde beslissing, want de film moet heel goed presteren wil er een vervolg komen. Waarom Warner Bros. deze beslissing dan ook zo nodig vindt is onbekend.

Make or break
Ondertussen heeft Dune al ruim 120 miljoen dollar binnengehaald uit een beperkt aantal Europese landen, maar om het budget van 165 miljoen dollar (plus marketingkosten) terug te verdienen, moet de film het ook goed gaan doen in markten als China, het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk Amerika. Hoe dit allemaal gaat uitpakken, merken we volgende week als de film in al deze markten verschijnt.

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet wordt in de film ondersteund door een duizelingwekkende cast die bestaat uit namen als Zendaya (als Chani), Rebecca Ferguson (als Lady Jessica), Oscar Isaac (als Duke Leto Atreides), Josh Brolin (als Gurney Halleck), Jason Momoa (als Duncan Idaho), Stellan Skarsgard (als Baron Harkonnen), Javier Bardem (als Stilgar) en Charlotte Rampling (als Gaius Helen Mohiam).

Dune draait nú in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair