Carrièremissers: Tim Burton met 'The Addams Family'

Carrièremissers: Tim Burton met 'The Addams Family'

Maar het heeft ons een ander regietalent opgeleverd...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het de beurt aan een succesvol regisseur, namelijk Tim Burton.

En met 'misser' bedoelen we hier niet zozeer een foute beslissing, maar meer een gemiste kans in de categorie 'Wat als...' of 'Hoe zou...'?

Burton werd namelijk in 1991 benaderd om de leiding te nemen over de verfilming van de populaire animatieserie The Addams Family.

Zoals bekend, wees hij dit af om aan Batman Returns te kunnen werken. Ook geen slechte keuze, want daarmee boekte hij meer succes.

Hierdoor kreeg de relatief onbekende cameraman Barry Sonnenfeld de opdracht om de excentrieke griezelfamilie naar het witte doek te brengen.

De gevolgen waren groot
Dit deed hij met verve en film bracht meer dan $190 miljoen dollar in het laatje. Sonnenfeld keerde twee jaar later terug voor het vervolg Addams Family Values welke betere recensies kreeg, maar slechts de helft opbracht van wat diens voorganger verdiende.

Wel had Sonnenfeld zich hiermee definitief bewezen en mocht hij werken aan grotere titels als Get Shorty en uiteraard de Men In Black-trilogie. Het zal altijd gissen blijven wat Burton ervan had gemaakt, maar ongetwijfeld zal het net zo'n bijzondere fantasierijke ervaring zijn geworden!

NieuwsFilm

meest populair