Waarom besloot Marvel 'Eternals' Ajak en Sprite van geslacht te veranderen?

Waarom besloot Marvel 'Eternals' Ajak en Sprite van geslacht te veranderen?

Producent Nate Moore laat zich erover uit.

Over niet al te lang verschijnt Marvel's nieuwe blockbuster, Eternals. Natuurlijk is deze film ook net zoals al zijn voorgangers gebaseerd op de nodige comics, maar helemaal hetzelfde is het niet. In de film ondergaan meerdere personages namelijk 'een geslachtswisseling'. Producent Nate Moore legt nu uit wat de reden hiervoor is.

In de stripboeken zijn Ajak en Sprite namelijk mannen, maar in de film worden ze door Salma Hayek en Lia McHugh gespeeld. Lang niet alle fans zien deze veranderingen zitten, maar volgens Moore past het beter bij het verhaal.

Ajak
Zo zegt Moore: "We hebben besloten het zo te doen, aangezien het voor het verhaal de logische keuze was. Het is dynamischer en interessanter. In de strips is Ajak bijvoorbeeld een nogal nors personage, maar wij wilden voor een ander karakter gaan en er zijn eerlijk gezegd ook maar weinig vrouwelijke leiders."

"We wilden wel trouw blijven aan zijn origine. Ajak lijkt namelijk geïnspireerd te zijn door Azteekse ontwerpen, dus we wilden voor iemand gaan uit die regio en eervol met het personage omgaat. Het was dus logisch om van geslacht te veranderen, aangezien Salma Hayek geweldig was."

Sprite
Vervolgens heeft Moore het over Sprite: "Sprite is een jongen die nooit opgegroeid is, maar dat hebben we al zo vaak gezien. Het meisje dat nooit is opgegroeid is een wat origineler en 'frisser' concept. Na de nodige gesprekken dachten we dat dit dus wel interessant zou kunnen zijn."

Volgende maand zullen we zien hoe Eternals onthaald wordt, aangezien de blockbuster begin november uitkomt.

NieuwsFilm

meest populair