Waarom is de streamingprestatie van 'Dune' zo belangrijk voor Warner Bros.?

De studio zou het belangrijker vinden dan de bioscoopopbrengst.

[b]Dune draait natuurlijk alweer een paar weken in Nederland, maar het gaat pas echt spannend worden nu de film ook in China en Amerika de bioscopen bereikt. Warner Bros. lijkt echter meer interesse te hebben in hoe de film het gaat doen op HBO Max, in plaats van de box-office in de eerder genoemde landen. maar waarom eigenlijk?

Dune is de eerste helft van Denis Villeneuve's verfilming, maar of een vervolg er komt lijkt behoorlijk af te hangen van het aantal streams dat de film zal genereren op HBO Max. Dat aantal streams weegt namelijk zwaar mee in de besluitvorming om een tweede film te maken.

De reden dat Warner Bros. zoveel waarde hecht aan de prestatie pp HBO Max is heel simpel: streaming zou een stuk winstgevender zijn dan bioscoopopbrengsten. Dat lijkt voor veel films nu al het geval te zijn, en dat gaat alleen maar toenemen. Warner verdient per dollar meer aan een stream dan aan een bioscoopkaartje. Ook komen er natuurlijk een hoop potentiele leden bij.

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet wordt in de film ondersteund door een duizelingwekkende cast die bestaat uit namen als Zendaya (als Chani), Rebecca Ferguson (als Lady Jessica), Oscar Isaac (als Duke Leto Atreides), Josh Brolin (als Gurney Halleck), Jason Momoa (als Duncan Idaho), Stellan Skarsgard (als Baron Harkonnen), Javier Bardem (als Stilgar) en Charlotte Rampling (als Gaius Helen Mohiam).

Dune draait nú in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair