Waarom is de streamingprestatie van 'Dune' zo belangrijk voor Warner Bros.?

De studio zou het belangrijker vinden dan de bioscoopopbrengst.

Zilko Tarici 19 October 2021 06:29 in Algemeen
[b]Dune draait natuurlijk alweer een paar weken in Nederland, maar het gaat pas echt spannend worden nu de film ook in China en Amerika de bioscopen bereikt. Warner Bros. lijkt echter meer interesse te hebben in hoe de film het gaat doen op HBO Max, in plaats van de box-office in de eerder genoemde landen. maar waarom eigenlijk?

Dune is de eerste helft van Denis Villeneuve's verfilming, maar of een vervolg er komt lijkt behoorlijk af te hangen van het aantal streams dat de film zal genereren op HBO Max. Dat aantal streams weegt namelijk zwaar mee in de besluitvorming om een tweede film te maken.

De reden dat Warner Bros. zoveel waarde hecht aan de prestatie pp HBO Max is heel simpel: streaming zou een stuk winstgevender zijn dan bioscoopopbrengsten. Dat lijkt voor veel films nu al het geval te zijn, en dat gaat alleen maar toenemen. Warner verdient per dollar meer aan een stream dan aan een bioscoopkaartje. Ook komen er natuurlijk een hoop potentiele leden bij.

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet wordt in de film ondersteund door een duizelingwekkende cast die bestaat uit namen als Zendaya (als Chani), Rebecca Ferguson (als Lady Jessica), Oscar Isaac (als Duke Leto Atreides), Josh Brolin (als Gurney Halleck), Jason Momoa (als Duncan Idaho), Stellan Skarsgard (als Baron Harkonnen), Javier Bardem (als Stilgar) en Charlotte Rampling (als Gaius Helen Mohiam).

Dune draait nú in de Nederlandse bioscopen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Toch vreemd aangezien dit bij uitstek een IMAX film is........

centr1no

Avatar

@ Robbepost
Ja de hele film is opgenomen met IMAX cameras.
Maar Villeneuve heeft de hele film over gezet op 35mm film en daarna is alles weer digitaal ingescand.
Uiteindelijk redelijk zinloos dus, tenzij je op zoek bent naar een bepaalde mix van analoge en digitale nabewerking.

NieuwsFilm

meest populair