Disney stelt z'n films niet om box office-vrees uit, maar een hele andere reden

Disney stelt z'n films niet om box office-vrees uit, maar een hele andere reden

De productie lijkt niet soepel te gaan.

Disney besloot een hele rits films die in 2022 uit moeten komen uit te stellen. Dat heeft consequenties voor zo'n beetje de heel planning van de filmstudio. Zo werden meerdere MCU-films fors uitgesteld en besloot men twee titels zelfs helemaal te schrappen in 2022.

Tussen alle Marvel-verschuivingen door, stelde Disney ook nog de film Indiana Jones 5 met pak 'm beet 11 maanden uit. Kortom: genoeg verschuivingen om enige zorgen teweeg te brengen bij de fans. Waarom stelde Disney zoveel films uit?

Productie-zorgen
Variety meldt op basis van bronnen binnen Disney dat de grote verschuivingen niet te maken hebben met eventuele zorgen over box office opbrengsten van films.

Disney koos ervoor om zijn complete schema te verschuiven doordat men bang is dat de productie van films niet op tijd af is. De post-productie van een grote blockbuster loopt vaak tot het allerlaatste moment, wat betekent dat enige vertraging tijdens de opnames grote consequenties kan hebben.

De pandemie zorgt daarmee dus nog altijd voor problemen binnen Hollywood, zowel financieel als productiegerelateerd. Binnen het Marvel-universum zorgt de onderlinge verbondenheid van alle films bovendien voor extra problemen: uitstel van 1 film zorgt er immers voor dat ook andere delen uitgesteld moeten worden, zowel films als series.

Precies daar sprak Marvel-baas Kevin Feige over tijdens een interview:



NieuwsFilm

meest populair