Eindelijk gaat Marvel Studios voor diversiteit en representatie

Eternals is slechts het begin.

Kevin Feige, baas van Marvel Studios, laat weten dat het aankomende debuut van de eerste homoseksuele superheld in de franchise in de film Eternals slechts het begin van representatie is in het MCU.

Feige is sinds 2008 de uitvoerend producent van alle MCU-projecten. Hij is degene die knopen doorhakt en mag beslissen wie uiteindelijk welke rol speelt, welke plots gevolgd worden in alle films en welke personages allemaal gaan samenwerken.

Homoseksuele held
De aankomende 26ste film in het MCU focust op een groep oeroude bovenmenselijke wezens die al duizenden jaren over de mensheid gewaakt hebben.

De Eternals zijn een familie, waarbij elk lid weer zijn of haar eigen krachten heeft. Onder hen bevindt zich Phastos, de eerste openlijk homoseksuele held van het Marvel Cinematic Universe, en de wapenexpert van de groep.

Feige vertelde tijdens een interview met Variety dat de comics "al eerder homoseksuele helden" hadden. De introductie van Phastos in Eternals is volgens de Marvel-baas "slechts het begin".

Bovendien betekent dit een belangrijke mijlpaal, en is het toevoegen van een openlijk homoseksuele held een belangrijk iets voor hem, omdat de studio er blijkbaar jaren aan gewerkt heeft om dit mogelijk te maken.

NieuwsFilm

meest populair