Eindelijk gaat Marvel Studios voor diversiteit en representatie

Eternals is slechts het begin.

Jim Pedd 20 oktober 2021 07:29 in Algemeen
Kevin Feige, baas van Marvel Studios, laat weten dat het aankomende debuut van de eerste homoseksuele superheld in de franchise in de film Eternals slechts het begin van representatie is in het MCU.

Feige is sinds 2008 de uitvoerend producent van alle MCU-projecten. Hij is degene die knopen doorhakt en mag beslissen wie uiteindelijk welke rol speelt, welke plots gevolgd worden in alle films en welke personages allemaal gaan samenwerken.

Homoseksuele held
De aankomende 26ste film in het MCU focust op een groep oeroude bovenmenselijke wezens die al duizenden jaren over de mensheid gewaakt hebben.

De Eternals zijn een familie, waarbij elk lid weer zijn of haar eigen krachten heeft. Onder hen bevindt zich Phastos, de eerste openlijk homoseksuele held van het Marvel Cinematic Universe, en de wapenexpert van de groep.

Feige vertelde tijdens een interview met Variety dat de comics "al eerder homoseksuele helden" hadden. De introductie van Phastos in Eternals is volgens de Marvel-baas "slechts het begin".

Bovendien betekent dit een belangrijke mijlpaal, en is het toevoegen van een openlijk homoseksuele held een belangrijk iets voor hem, omdat de studio er blijkbaar jaren aan gewerkt heeft om dit mogelijk te maken.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

‘Eindelijk’

Is dat wel zo?

Master Of Films

Avatar

Jaja. De gewoonlijke Marvel marketing gel*l in de ruimte. I smell BS a mile away.

Orko

Avatar

Het erge vind ik nog dat 'eindelijk' geen quote is, maar de mening van een FilmTotaal-redacteur. Bedenkelijk niveau als je een kwalitatieve journalistieke filmnieuwssite wil onderhouden.

RelentLess

Avatar

Pff.... Ik begin dat diversiteit-gelul zo beu te worden.
Doe gewoon normaal en schenk nou geen aandacht aan die zooi.

baron nostalgia

Avatar

Dat kunnen ze bij marvel rekenen op veel verlies van inkomsten

milo007

Avatar

@tim78
In hun ogen betekent diversiteit geld. Althans in de ogen van moederbedrijf Disney. En we weten allemaal dat Disney niets doet zonder dat ze er geld van verwachten. Maar ik ben akkoord met jou dat het averechts werkt.

Tim78

Avatar

@milo voor het geld? Ik zou echt niet weten hoe geforceerde inclusie en diversiteit meer omzet op zou moeten leveren. Denk juist tegenover gestelde.

Lurking metafan

Avatar

Tja. Marvel heeft natuurlijk jarenlang zelfs MCU films met een vrouw in de hoofdrol afgewezen toen Ike Perlmutter het bewind voerde, met als reden/excuus dat Ike gebruikte dat superheldenfilms met vrouwen in de hoofdrol het gewoon niet goed doen - voorbeelden die hij aanhaalde, Catwoman, Elektra e.d.
Perlmutter was ook de reden dat Black Widow merchandise jarenlang flink teruggeschroefd werd, omdat hij het idee had dat vrouwelijke superheld-producten niet verkopen.

Sinds dat Perlmutter het bewind niet meer voert, is Feige vol op de diversiteit gaan zitten (zeer waarschijnlijk ook met 'n lange neus naar zijn voorganger Ike), iets wat ook nog eens Disney's bedrijfsmissie is.

Zelf ben ik meer van het 'show, don't tell' principe: blaas niet hoog van de toren dat je iets aan feminisme/lhbti+/anti-racisme etc doet alsof het iets speciaals is. Voer het gewoon in in de films alsof het niets bijzonders is maar er gewoon bij hoort.
Als je zelf teveel opschept en roept hoe divers/inclusief je bezig bent in je film, dan voelt het meer als een goedkope marketing truc dan iets waar je echt achter staat.

Zoals de gezegdes luiden 'goede daden/wijn behoeft geen krans' en 'als je jezelf prijst om wat je doet of bent, hoef je niet meer door anderen geprezen te worden'.

Bigds9fan

Avatar

@Lurking metafan

Tja als je vrouwelijke superhelden films wilt afkraken dan is Cat***** het beste voorbeeld.

GreenHornet

Avatar

Hou toch op met deze minderheids en woke onzin.
Focus je op de meerderheid van de bioscoop bezoekers.
Bedenk iets Origineels en kap met Genderswap en pushen van LGBT. Volg gewoon bron materiaal.

Decepticon

Avatar

Nog maar het begin? Dat belooft wat, ik denk ook dat dat averechts gaat werken. Grote kans dat geen enkele Marvel film straks meer in China vertoont wordt. En dan missen ze grote inkomsten.

RobzZ01

Avatar

@GreenHornet

Je weet toch zelf hopelijk ook wel dat er tig LGBT superhelden zijn in het bronmateriaal? Of bestaan er alleen enkel hetero's in jouw universum?

@Decepticon

Ja goed idee! Laten we gaan panderen naar die Chinezen met hun absurde waanideeën daar!

Lurking metafan

Avatar

@Bigds9fan: eens. Maar dat was meer omdat films als Catwoman en Elektra (helaas) ondermaats waren en weinig indrukwekkend waren als film, en niet omdat een vrouw de hoofdrol speelde.

Of een film het goed doet of niet heeft meer met populariteit van de franchise te maken en of de film een goed verhaal heeft en goed is opgezet.

Hyenas

Avatar

Feige geeft simpelweg aan dat comics eerder homoseksuele helden hadden en dat ze daar nu ook naar kijken. Meer niet.

Dit is dan ook een ongelofelijk dom artikel. Journalistiek kun je dit niet noemen. Er worden dingen verzonnen die nergens op slaan.

Artificialis

Avatar

Jullie willen niet weten wat er al onderweg is.. Snowflake en Safespace, dé genderneutrale helden voor de nieuwe generatie:

The New Warriors...

NieuwsFilm

meest populair