Gal Gadot was bijna niet in 'Wonder Woman 84' te zien

Gal Gadot was bijna niet in 'Wonder Woman 84' te zien

De actrice wilde een beter salaris na het succes van de eerste film.

Gal Gadot is Wonder Woman. Toch was het achter de schermen een tijd onzeker of de actrice wel terug zou keren voor Wonder Woman 84. Gadot kon het namelijk niet eens worden met Warner Bros. over haar salaris voor deze vervolgfilm.

De eerste Wonder Woman-film (2017) bracht ruim 800 miljoen dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het duurde dan ook niet lang voordat Warner Bros. groen licht gaf aan regisseuse Patty Jenkins om een tweede deel te maken.

Jenkins moest dat alleen bijna doen zonder haar hoofdrolspeelster Gal Gadot. De actrice had voor het eerste deel een salaris van 300.000 dollar gekregen. "Ik was daar destijds echt ontzettend dankbaar voor. Door die film wist ik immers door te breken in Hollywood", vertelt ze daarover in een interview met het vrouwenblad Elle.

Gezien het succes van de eerste film, en haar toenemende beroemdheid, wilde ze logischerwijs een rianter salaris voor Wonder Woman 84. "Als je dat soort kwesties ziet als een kaartspel, dan kun je wel stellen dat mijn hand tegen die tijd beter was geworden", zegt Gadot over haar onderhandelingspositie.

Het duurde alleen even voordat ze een deal wist te sluiten met Warner Bros. over haar nieuwe salaris. "Ik was bereid om te stoppen met de rol, want ze wilden me in eerste instantie niet eerlijk betalen", vertelt ze over die moeizame onderhandelingen. "Ik vond dat ik volledig in mijn recht stond en dus gelijk had".

Zoals we allemaal weten, wisten de twee partijen er uiteindelijk dus alsnog uit te komen. Gadot kreeg voor haar werkzaamheden voor Wonder Woman 84 een goed salaris: ze mocht zo'n 9 miljoen dollar bijschreven op haar bankrekening.

Inmiddels is er ook een derde Wonder Woman-film aangekondigd. Hoeveel Gadot daarvoor gaat vangen, is niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair