Gal Gadot was bijna niet in 'Wonder Woman 84' te zien

De actrice wilde een beter salaris na het succes van de eerste film.

Jeffrey Kouters 20 oktober 2021 11:07 in Algemeen
Gal Gadot is Wonder Woman. Toch was het achter de schermen een tijd onzeker of de actrice wel terug zou keren voor Wonder Woman 84. Gadot kon het namelijk niet eens worden met Warner Bros. over haar salaris voor deze vervolgfilm.

De eerste Wonder Woman-film (2017) bracht ruim 800 miljoen dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het duurde dan ook niet lang voordat Warner Bros. groen licht gaf aan regisseuse Patty Jenkins om een tweede deel te maken.

Jenkins moest dat alleen bijna doen zonder haar hoofdrolspeelster Gal Gadot. De actrice had voor het eerste deel een salaris van 300.000 dollar gekregen. "Ik was daar destijds echt ontzettend dankbaar voor. Door die film wist ik immers door te breken in Hollywood", vertelt ze daarover in een interview met het vrouwenblad Elle.

Gezien het succes van de eerste film, en haar toenemende beroemdheid, wilde ze logischerwijs een rianter salaris voor Wonder Woman 84. "Als je dat soort kwesties ziet als een kaartspel, dan kun je wel stellen dat mijn hand tegen die tijd beter was geworden", zegt Gadot over haar onderhandelingspositie.

Het duurde alleen even voordat ze een deal wist te sluiten met Warner Bros. over haar nieuwe salaris. "Ik was bereid om te stoppen met de rol, want ze wilden me in eerste instantie niet eerlijk betalen", vertelt ze over die moeizame onderhandelingen. "Ik vond dat ik volledig in mijn recht stond en dus gelijk had".

Zoals we allemaal weten, wisten de twee partijen er uiteindelijk dus alsnog uit te komen. Gadot kreeg voor haar werkzaamheden voor Wonder Woman 84 een goed salaris: ze mocht zo'n 9 miljoen dollar bijschreven op haar bankrekening.

Inmiddels is er ook een derde Wonder Woman-film aangekondigd. Hoeveel Gadot daarvoor gaat vangen, is niet bekend.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Eddie Singer

Avatar

300.000 dollar...Ik had een percentage v/d winst bedongen.
Maar als anonieme keyboard hero is dat makkelijk lullen natuurlijk.

Als onbekende (non-)actrice is het ergens zeker te begrijpen, waar Gal eerst als fotomodel voor shoots maar enkele duizenden dollars kreeg, is 300K natuurlijk zeer verleidelijk.

Voor die 9M was Gadot ook nog eens mede-producente.
Helaas heeft zich dat niet terugbetaald. De opbrengsten waren lager dan de kosten. Met verlies dus.

Benieuwd hoeveel salaris GG krijgt voor 'Wonder Woman 2000'...
En of ze daar nog meer dingen bij gaat doen zoals 'produceren'?

Decepticon

Avatar

Tuurlijk zijn ze er uit gekomen, anders was er geen sequel gekomen hoor. Ze gaan echt geen sequel maken met een andere actrice.
Maar Wonder Woman was niet haar doorbraak, dat was de Fast and Furious franchise.

RogueWon

Avatar

Jammer dat ze instemden met haar eisen. Ik zou hebben gezegd: veel succes met je carrière en tot nooit, wij zoeken wel een betere vervanging

Sunspot

Avatar

Tja, logisch natuurlijk dat ze dat deed.

Maar sowieso makkelijk om zo een deal te krijgen lijkt mij, ze was net WW en succes film 1e deel.

Neem aan dat ze zeker over 1 miljoen geboden heeft gekregen, maa rwaarom niet voor meer gaan! Wat wil de studio doen, opeens een nieuwe WW, nadat er pas 1 deel uit is en Gadot zo overduidelijk WW is en geprezen werd.

Maar wat een boutfilm was het 2e deel pffff

PRIME

Avatar

Ironisch dat het bij deel 1 dus ging om de doorbraak van een regisseur en een ''beginnend'' actrice, ondanks dat zij toch al wat films op haar naam had staan.

Bij deel 2 is het hun naar het hoofd gestegen denk ik, want ik heb zelden zo'n slechte film gezien.

NieuwsFilm

meest populair