Ricky Gervais haalt hard uit naar opgeblazen cancelcultuur

Hij hoopt dat de generatie van vandaag hard aangepakt zal worden.

FilmTotaal 21 oktober 2021 15:22 in Celebrity
Recentelijk kwam Dave Chappelle nog onder vuur te liggen door zijn controversiële nieuwe show op Netflix. Hierin had de stand-up comedian het o.a. over de cancel culture en hoe ver we daar in zijn doorgeslagen. Nu laat een andere bekende komiek op een soortgelijke manier van zich horen.

Het gaat hier om Ricky Gervais, o.a. bekend van de populaire serie The Office. Hij heeft zich al meerdere malen negatief uitgelaten over de cancelcultuur en doet dat nu wederom. Zo zegt hij o.a. dat hij hoopt lang genoeg te leven om mee te maken hoe de jongere generatie straks zelf 'gecanceld' zal worden door de volgende generatie.

Reactie
Zo zegt de 60-jarige Gervais: "Ik hoop te mogen meemaken dat de jongere generatie niet meer 'woke' genoeg is voor de nieuwe generatie. Het gaat gebeuren. Het is alsof ze niet beseffen dat zij de volgende zijn. Wij hebben namelijk de oude garde eruit geschopt, dat hebben wij gedaan. We kunnen maar zo 'woke' en liberaal worden voordat het weer allemaal de andere kant op gaat. Dat is onvermijdelijk. ."

"Het is als het etaleren van deugdzaamheid, het is letterlijk mensen die zeggen: 'Als ik jou pest vanwege dit minuscule detail, bedenk dan wel even hoe goed ik wel niet moet zijn. Bedenk hoe goed ik wel niet ben, als ik zoveel geef om al deze dingen die er eigenlijk niet toe doen'."

Doorgedraaid
Volgens Gervais gaan we er dan ook veel te ver in. Zo vervolgt hij: ""Het niet eens zijn met iemand is een ding, maar iemand proberen te laten ontslaan omdat je niet dezelfde mening hebt is echt niet leuk".

"Je eigen tv uitzetten is geen censuur, maar proberen andere mensen zover te krijgen ook hun tv uit te zetten, omdat jij iets niet leuk vindt, is weer iets heel anders. Iedereen mag je een eikel noemen, stoppen met het kijken van je shows of je DVD's verbranden, maar naar de rechtbank gaan voor een grap die je niet leuk vond gaat in mijn ogen te ver".

"Daar komen we echter vandaag de dag gevaarlijk dichtbij. Als je het niet leuk vindt dat mensen dingen kunnen zeggen waar jij het misschien niet mee eens bent, dan ben je ook niet voor de vrijheid van meningsuiting".

NieuwsFilm

meest populair