'Captain America: Civil War' had oorspronkelijk een verschrikkelijk suf einde

'Captain America: Civil War' had oorspronkelijk een verschrikkelijk suf einde

Het alom bekende voorbeeld "studio vs maker"...

Één van de beste films uit het Marvel Cinematic Universe is Captain America: Civil War waarin de Avengers voor het eerst vechten... tegen elkaar. De leiders van de twee gesplitste kampen waren Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Steve Rogers (Chris Evans).

Maar wist je dat de eindconfrontatie tussen Iron Man en Captain America (en Bucky Barnes' Winter Soldier) bijna niet had plaatsgevonden? In een nieuw boek wordt onthuld dat de (inmiddels opgeheven Marvel Creative Committee) een compleet ander (lees: saaier) einde wilde.

Vanaf het begin was al duidelijk dat er bepaalde spanningen waren tussen Stark en Rogers en in de strips vechten ze ook, dus fans keken uit naar de ultieme uitbarsting, ondersteund door andere fan-favorieten. Maar bepaalde hoge heren hadden hier bezwaar tegen en wilde geen gevecht.

Het alom bekende voorbeeld "studio vs maker"...
Het comité bestond uit verschillende execs en creatievelingen en was berucht om zijn negatieve inmenging in verschillende MCU-projecten. Voor Civil War wilden ze liever dat de Avengers zich zouden verzamelen om de supersoldaten in Siberië te bevechten.

Regisseurs Joe Russo en Anthony Russo waren het hier absoluut niet mee eens en kregen bijval van kopman Kevin Feige. Deze creatieve strijd ging door totdat de productie bijna zou beginnen. De kwestie werd voorgelegd aan Disney CCO Alan Horn die de Russo's en Feige gelijk gaf.

Als het comité had gewonnen, was de climax veel minder emotioneel geweest, terwijl de breuk tussen Stark en Rogers nu juist grote gevolgen heeft, zoals het verlies in Infinity War wat te wijten is aan het feit dat ze niet verenigd zijn.

NieuwsFilm

meest populair