Toch sprankeltjes hoop voor 'Dune: Part Two'

Toch sprankeltjes hoop voor 'Dune: Part Two'

Plus een nieuwe blik op het belangrijke aankomende weekend.

Komt er Dune: Part Two of niet? Dat is voor vele fans een vraag die waarschijnlijk niet heel snel beantwoord gaat worden. De eerste film moet namelijk eerst aantonen of deze voldoende succesvol is. Pas dan zal Warner Bros. de knoop doorhaken.

In gesprek met Variety reageerde Ann Sarnoff, CEO of WarnerMedia Studio, op de situatie dat het vervolg nog geen groen licht heeft. "Ik ga vandaag geen breaking nieuws presenteren," zei Sarnoff. "We zijn echt heel blij met waar we na nu staan."

"Het verhaal vraagt om een vervolg. De film is zo geweldig en het verhaal is zo meeslepend dat het niet alleen op basis van de box office zal worden beoordeeld," voegde Sarnoff toe. "Het wordt beoordeeld op het geheel van dat Dune voor het bedrijf betekent, inclusief HBO Max."

Dune in de States
Aankomend weekend trapt Dune van regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049) af in de States en China. De opbrengst in de bioscopen en het effect op het aantal abonnees op HBO Max bepalen het lot van Part Two.

Op dit moment staat het prima ontvangen Dune op zo'n $130 miljoen wereldwijd. De film zou oorspronkelijk zo'n $350 - 400 miljoen moeten ophalen aan de wereldwijde bioscoopkassa's, maar de komst van HBO Max verandert dat. Aankomend weekend zou er circa $70 miljoen worden opgehaald. Een eindscore van zo'n $300 tot 350 miljoen lijkt het hoogst haalbare.

Dit lijkt positief. Daarnaast wil Warner Bros. Dune uitbreiden tot een nieuwe franchise die ook een plek krijgt op HBO Max met de reeds bestelde serie Dune: The Sisterhood.

NieuwsFilm

meest populair