De reden waarom Denis Villeneuve (Dune) nooit een post-credits-scenes zal opnemen

Hij wil dat het laatste shot van zijn films eraan toe doet.

Wouter Drummen 22 October 2021 19:00 in Algemeen
De nodige filmfans hadden gehoopt op een post-credits-scenes in Denis Villeneuve's Dune, waarin een potentieel tweede deel wordt geteased. Dit had de regisseur echter niet toegevoegd, aangezien hij hier zelf tegen is.

Tijdens een recent interview liet de geliefde filmmaker zich erover uit: "Ik ben er geen fan van. Ik wil dat het laatste shot van mijn film altijd een heel specifieke en sterke emotie uitstraalt en ik wil dat niet in het gedrang brengen. Ik besloot dus geen post-credits-scenes op te nemen. Maar dat heb ik eerlijk gezegd ook nog nooit gedaan en zal dat ook nooit doen."

Lange versie
Ook laat Villeneuve zich uit over de zogenaamde lange Dune-versie. Een van de hoofdrolspelers, Jason Momoa, liet enkele weken geleden namelijk weten dat er een vier tot zes uur lange versie van de blockbuster zou bestaan, maar volgens de regisseur klopt dit niet.

Zo vervolgt Villeneuve: "Ik hou van Jason, maar de director's cut is de bioscoopversie. Er komt geen andere versie, want die bestaat gewoon niet. Ik had zeker een langere, meditatievere film kunnen maken, maar dat was niet de bedoeling."

Vervolg
Of er een vervolg op Dune komt is nog maar de vraag. Villeneuve heeft pas enkel en alleen de eerste helft van Frank Herbert's legendarische Dune verfilmd (de eerste van de reeks) en wil graag van de tweede helft een nieuw deel maken. Hij wilde oorspronkelijk dan ook beide delen achter elkaar opnemen, maar de studio besloot te wachten, om te kijken hoe het origineel zal uitpakken.

Enkele tijd werd Warner Bros. CEO Ann Sarnoff gevraagd naar het mogelijke vervolg. Ondanks het feit dat ze er niet veel over losliet, klonk het wel veelbelovend: "Of er een vervolg komt op Dune? Kijk gewoon hoe de eerste film eindigt. Dat geeft volgens mij al antwoord op die vraag"

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pepej

Avatar

Ha, het perfecte politieke antwoord.
Meervoudig interpreteerbaar..

Gigan72

Avatar

post-credits-scenes zijn vaak onnodig en kunnen soms het einde verpesten.

NieuwsFilm

meest populair