Riz Ahmed vond zichzelf niet goed genoeg voor schurkenrol in 'Venom'

De acteur blikt er tijdens een recent interview op terug.

In het Venom vervolg, genaamd Let There Be Carange, neemt Tom Hardy's Venom het op tegen Woody Harrelson's Carnage. In het origineel was Riz Ahmed juist de grote slechterik, maar de acteur is niet erg trots op zijn prestatie. Hier blikt hij nu op terug.

Ahmed wist hoge ogen te gooien in films als Nightcrawler en Sound of Metal, maar wist niet echt te overtuigen als de villain in Venom. De acteur legt nu uit hoe dat komt.

Te veel
Zo zegt Ahmed dat hij niet goed genoeg voorbereid was op een rol in een grote blockbuster: "Begrijp me niet verkeerd, ik ben wel een fan van grote films maar ik wist eigenlijk helemaal niet hoe ik ze moest aanpakken",

"Venom heeft me wel veel bijgeleerd" vervolgt hij. "Zo weet ik nu bijvoorbeeld veel meer over mijn uithoudingsvermogen en technische vaardigheden. Het is een kunst om je in zo'n setting artistiek te ontplooien".

Voorbeeld
Ahmed gaat verder door te zeggen, dat andere acteurs zoals Javier Bardem in Skyfall een stuk overtuigender overkomen: "Zowel op technisch als emotioneel vlak schoot ik te kort".

Harrelson heeft wel heel wat meer ervaring met het spelen van villains. Denk bijvoorbeeld maar aan zijn rollen in films als Out of the Furnace, Seven Psychopaths en War for the Planet of the Apes.

NieuwsFilm

meest populair